Børne-tv figuren Onkel Reje anklages for pædofili

KULTURKAMP: En lang række danskere anklager manden bag børne-tv figuren Onkel Reje for pædofili, efter en række upassende billeder af ham er blevet delt på sociale medier. De store danske medier som DR forsvarer Onkel Reje.

Onkel Reje er en børne-tv serie fra DR, der er henvendt til 3 til 6 årige og har kørt i dansk tv på børnekanalen Ramasjang siden 2013. Programmet er skabt af Mads Geertsen, og det er også ham som spiller Onkel Reje. Figuren beskrives af Mads Geertsen som en »anti-autoritet«, der »bander, men kun på dansk, og giver dårlige råd for at provokere til at man selv taler med sine børn om tingene«.

Denne karakter er dog ikke lige populær blandt alle. En række danskere har påpeget flere upassende billeder af Onkel Reje, hvor man kan se hans numse, et andet hvor man kan se hans pung og flere billeder, hvor Onkel Reje er iført kvindeundertøj og presser sin mave ind mod ansigtet af en anden mand. Og så er der selvfølgelig den den famøse »røvkannon«.

Ifølge Peer Brændgaard, som har været aktiv i sin kritik af Onkel Reje og er blevet interviewet af en række medier, bidrager Onkel Reje til en pædofilisering af samfundet, hvor det bliver mere normalt for voksne at have seksuel omgang med børn. Han beskriver derfor børneprogrammet som en massekommunikeret form for grooming af børn.

Der er også en række mennesker og kristne organisationer, der er vrede over, at Onkel Reje under sommerturnéen i Cirkus Summarum 2019 spurgte publikum, om de var »klar til at blive satanister?« som en del af sin optræden som heavymetal-musiker.

Ydereligere har flere andre også påpeget, at Mads Geertsen tidligere var med i en duo sammen med Niels Bøttcher kaldet Je m’appelle Mads. Du kan se nogle af deres sange herunder.

Efter denne kritik påstår DR, at Mads Geertsen er blevet chikaneret og har fået adskillige trusler, der har gjort, at han har sygemeldt sig. En lang række medier begyndte derefter at skrive artikler om Onkel Reje som et offer for »koordinerede angreb på sociale medier« og har politianmeldt en række personer. Flere grupper på diverse sociale medier har siden da udtrykt deres støtte til Onkel Reje og har samlet flere tusinde medlemmer.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anti-Zionisten says:

  Jeg har læst flere artikler om dette på Dr, TV2, Berlingske osv. Uden at kunne finde ud af, hvad der præcist havde startet det hele. Den måde medierne lyver på, er ofte bare at undlade kontekst.

  Flere af disse billeder er mærkelige, men kunne muligvis forklares som et uheld, heriblandt den med hans nosser. Det virker dog mærkeligt at der er flere af dem. At gå rundt i dame undertøj og få stukket et rør op i røven til hans prutkanon er over grænsen, særligt med de kommentarer han kommer med under optræden.

 • Søren kam says:

  DR er vilde med homofisering. Også i børnehøjde. Har set at der på deres ramasjang kanal, kører regnbuefarverne over skærmen mellem hvert program. Det kan virke uskyldigt, men alle idag forbinder regnbuefarver med homoseksualitet. Og selvfølgelig er det ikke et tilfælde at de viser regnbueflaget mellem hvert program.

 • Søren kam says:

  I flere programmer fremstiller DR også transvestitter og børn der er transvestitter og som vil skifte køn, som stærke og modige og som nogen vi alle sammen burde se op til. Det er ikke så underligt at børn som er forvirrede og usikre og som ikke ved i hvilken retning de skal, kan falde for sådan noget.

 • Anonym says:

  https://twitter.com/MizzMonetary/status/1655468440600150017?s=20

  Video fra det med dame undertøj og røvkanon

 • BOB Andersen says:

  Hvem er det lige der anklager ham for pædofili?

 • Anonym says:

  Se Twitter tråden. Der er nogle stykker som anklager ham for pædofili.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //