Danske venstreekstremister poserer med våben i Kurdistan

ANTIFA: Et billede af tre bevæbnede danskere cirkulerer lige nu på Facebook-grupper tilhørende den yderste venstrefløj. Billedet forestiller angiveligt tre danske venstreekstremister, der er rejst til et ikke nærmere defineret område i Kurdistan for at slås.

Det fremgår ikke nogen steder hvor og hvornår billedet er blevet taget, men de tre personer poserer med automatvåben foran et flag med påskriften ‘Revolutionære Antifascister’, som er navnet på en dansk venstreorienteret gruppe.

Det er Revolutionære Antifascister, der har offentliggjort billedet på Facebook. Billedet er blevet delt på Facebook af Ungdomshuset.

‘Nogle af vores kammerater er i Rojava for at bidrage til forvaret af den sociale revolution,’ skriver Revolutionære Antifascister på Facebook.

Rojava betyder ‘vest’ på kurdisk og er kurdernes betegnelse for et område i det nordlige Syrien. Området bliver kontrolleret af den kurdiske millits YPG.

Kurderne tog kontrollen med området i 2012, efter borgerkrigen var brudt ud i Syrien.

Revolutionære Antifascister skriver videre, at de står solidariske med kurdernes kamp for et andet samfund baseret på blandt andet feminisme, social økologi, pluralisme, og for deres kamp mod nationalstater.

 

Politisk reaktion efter våben-billede: Luk Ungdomshuset

Københavns Kommune bør trække støtten til Ungdomshuset, hvis ikke brugerne tager afstand fra et billede af tre maskerede geværmænd, der er blevet delt på Ungdomshusets Facebook-side. Det mener Lars Aslan Rasmussen, der er valgt til Folketinget for Socialdemokratiet.

»Københavns Kommune må tage det her op med Ungdomshuset og kræve, at de udsender et dementi. Man kan ikke give støtte til nogen, der opfordrer til at gå i krig i Syrien,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Det har ikke været muligt at få bekræftet, om billedet er ægte, men hvis de tre personer vitterlig er draget i krig, er det formentlig i strid med dansk lovgivning. Danmark har tidligere taget passet fra en lang række Syrien-krigere, herunder også personer, der er taget ned for at kæmpe på kurdernes side i den syriske borgerkrig.

I 2011 stillede Venstre i Københavns Borgerrepræsentation forslag om at lukke Ungdomshuset efter voldelige konfrontationer med politiet. Lars Aslan Rasmussen, som på det tidspunkt sad i Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet, holdt dengang hånden under Ungdomshuset.

Kilder:
BT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Feminisme og pluralisme? Tror de selv på det

  • De er totalt blæste i deres syge hoveder. Man kan jo bare håbe på og bede til, at de tabere får en bombe i skallen eller bliver skudt til kødsovs. Fuldstændigt udenfor pædagogisk rækkevidde.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //