Der skal holdes folketingsvalg den 1. november

POLITIK: Statsminister Mette Frederiksen (S) har udskrevet valg til Folketinget. Det skal afholdes 1. november. Dette sker efter pres fra Radikale Venstre, som forlangte at Statsminister Mette Frederiksen udskrev valg, efter kritikken fra minkkommissionen.

Flere partier går til valg på at danne regering over midten af de to politiske blokke i dansk politik, rød blok og blå blok. Heriblandt Mette Frederiksens parti, Socialdemokratiet, som ellers havde afvist en sådan regering før.

– I Socialdemokratiet går vi til valg på socialdemokratisk politik, som I kender os. Men vi er klar til både kompromiser og til samarbejde. For i de svære tider, vi lever i, med den modgang verden står overfor og kriser, der griber hinanden, så er tiden kommet til at afprøve en ny regeringsform i Danmark, lød det fra statsministeren.

– Det vil vi gerne stille os i spidsen for. En bred regering med partier fra begge sider af den politiske midte.

Valgkampen har allerede været uofficielt i gang i lidt tid, både med statsminister debatter på DR og reklamer fra systemets partier i aviser, og i offentligheden, men nu er valgdatoen officiel.

Under pressemødet forsøgte Mette Frederiksen at få valget til at handle om tryghed gennem udtalelser som disse:

Folketingsvalget i 2022 bliver et tryghedsvalg. Tryghed for den enkelte, for familierne, jeres økonomi og hverdag. Og tryghed for Danmark, Europa og verden…

Midt i en international krise – sikkerhedspolitisk, energipolitisk, økonomisk, så er det selvfølgelig ejendommeligt med et folketingsvalg.

Men valget kommer uden tvivl også til at handle om minkskandalen, sundhedsvæsenet, den forestående energikrise, krigen i øst og indvandring.

KILDE:
DR


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //