En gartner i Københavns kommune står til at miste sit job pga manglende coronapas

ARBEJDERRETTIGHEDER: Tore Ask Nødholt, som arbejder som gartner ved Håndværkerforeningens Plejehjem i Københavns Kommune, mener, at det er fuldstændig horribelt, og at det er ulogisk, at han står til at miste sit arbejde pga. det manglende coronapas. “Og det tangerer vanvid i mine øjne” siger han.

Det var i mandags, at den danske regering med fagforeningernes godkendelse traf beslutningen, der betyder, at arbejdsgivere i landet får retten til at stille krav om vaccination eller regelmæssige negative tests for covid-19, og at de uden dette helt lovligt har ret til at afskedige ansatte, og dette er uanset hvor længe personerne har været ansat, eller om de i øvrigt har opført sig fejlfrit.

Allerede nu har det fået konsekvenser for Tore Ask Nødholt, som arbejder som gartner ved Håndværkerforeningens Plejehjem i Københavns Kommune.

 “Jeg synes, det er fuldstændig horribelt, og det er ulogisk. Og det tangerer vanvid i mine øjne.” Sådan udtalte Tore Ask Nødholt sig til TV2lorry.

Plejepersonalet for eksempel – de har jo kontakten til beboerne direkte – men jeg arbejder udendørs, jeg er ikke engang inde i vores hus. Jeg går udendørs, og alligevel gælder de samme restriktioner for sådan en som mig, som der gælder for sosu-assistenterne, plejere og sygeplejersker, som har en direkte kontakte med vores beboere, siger Tore Ask Nødholt.

Fra begyndelsen har Tore været meget skeptisk over for corona som en farlig sygdom. Af samme grund afviser han 100% at lade sig vaccinere.

Du står til at miste dit job på den bekostning. Hvilke overvejelser har du gjort dig i den forbindelse?

 “Det er jeg fuldstændig klar til”, siger Tore.

Tore Ask Nødholt har ingen tillid overhovedet til myndighedernes gentagne anbefalinger om, at så mange som muligt – hurtigst muligt – tager imod vaccinen.

“Al det kemi, som der er nogle mennesker – for eksempel vores regering – som pådutter os, at vi skal have sprøjtet ind i kroppen. Det forbinder jeg ikke med sundhed. Tværtimod”, siger han.

Og selv om Tore sagtens kunne beholde sit arbejde ved at lade sig teste et par gange om ugen og dermed få et gyldigt coronapas, nægter han ligeledes.

 “Da jeg ikke har nogle symptomer på at være syg, så ser jeg ingen grund til at lade mig teste i tide og utide”, siger Tore.

Han ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor den fremtidige indtægt skal komme fra.

KILDE:
TV2lorry
SE OGSÅ:
Støtteaktioner for danske arbejdere i flere nordiske byer
Coronapas-aktivisme i flere danske byer


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Heksejægeren says:

  Fuldstændigt sindssygt. Det har aldrig handlet om sundhed, men at udvise lydighed overfor den globale magtelite.

  Jeg blev fortalt i mit lokale træningscenter her i morges, at jeg skulle bære en ansigts ble, men at der ikke var krav om at have den på under hverken omklædning eller træning. Jeg skal seriøst tage en maske på, for at kunne gå de 10 skridt fra indgangen til omklædningsrummet, bare for at tage den af igen…hvordan voksne mennesker kan se fornuft i sådan en adfærd, er virkelig utroligt.

 • Det er så trist at se “mænd” underkaste sig det lort. Fedt vi har sådan nogen som Tore.

 • De fleste mennesker er ikke voksne, det er børn der gør som big brother siger… Kun de få er rollen værdig.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //