En tredjedel af franske kvinder vil ikke have børn

DEMOGRAFI: Ifølge en meningsmåling foretaget i Frankrig vil en tredjedel af landets kvinder aldrig have børn. En af årsagerne er »frygt for klimaændringer«.

Ifop-instituttet gennemførte for nylig en meningsmåling blandt kvinder og piger i Frankrig på 15 år og derover. Ifølge meningsmålingen ønsker en tredjedel af kvinder i »fertil alder« – som defineres som mellem 18 og 49 – aldrig at få børn, skriver Breitbart.

Blandt dem, der sagde, at de aldrig vil have børn, siger 50 procent, at det ikke er afgørende for deres »personlige udvikling«. 48 procent siger, at de ikke vil påtage sig ansvaret for at bringe et barn til verden.

Blandt kvinder, der støtter Frankrigs miljøparti, sagde halvdelen, at de aldrig vil have børn, og »frygt for klimaet« var en almindelig årsag blandt disse kvinder. Men blandt dem, der stemte på Marine Le Pens nationale parti Rassemblement, sagde flertallet, at de vil have børn.

Kvinder fra arbejderklassen udtalte også i langt højere grad, at de ville have børn, i modsætning til veluddannede kvinder og kvinder i lederstillinger.

Ifølge Breibart har Frankrig nogle af de højeste fødselstal i Europa, men de er faldet i de senere år og er fortsat et godt stykke under 2,1 børn pr. kvinde – det antal, der skal til for, at en befolkning ikke falder i antal.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Ville være mere interessant hvis man vidste hvor etniske franskmænd det drejede sig om.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //