Giorgia Meloni lover at forsvare Israel

ITALIEN: Giorgia Meloni forsøger at sælge sin nye regering som en »moderne vestlig højreorienteret regering« af samme afstøbning som israelske Likud eller britiske Tories. Samtidig lover hun at støtte Israel og bekæmpe kritik af jødisk magt.

Giorgia Meloni, partileder for “Italiens Brødre”. Foto: Presidency of the Italian Republic / quirinale.it.

Giorgia Meloni, som er partileder for Italiens Brødre, bliver med stor sandsynlighed Italiens første kvindelige premierminister. Den nationalkonservative politiker har de seneste år aktivt forsøgt at tage afstand fra sig selv og sit parti fra beskyldninger om »fascisme«, og hun har i stedet gentagne gange påpeget, at hun er en meget nær ven af ​​Israel.

The Times of Israel bemærker, at Meloni har pralet med sine bånd til Israels højreorienterede Likud-parti, som er knyttet til krigsforbryderen Benjamin Netanyahu, og erklæret sig selv som tilhænger af den zionistiske stat.

»I årtier har vi forladt fascismen til historien og kraftigt fordømt tabet af demokrati, de uhyrlige anti-jødiske love og tragedien under Anden Verdenskrig«, sagde hun for nylig under et interview med avisen Israel Hayom.

Ifølge Meloni er det en »desperat venstrefløj«, der beskylder hende for »fascisme«. Hun har tidligere udtalt, at hendes parti »utvetydigt fordømmer nazisme og kommunisme«, og at hun »stærkt modsætter sig enhver antidemokratisk drift«.

LÆS OGSÅ: Giorgia Meloni – God eller dårlig?

Partilederen forklarer videre, hvordan hun vil lede en »moderne europæisk og vestlig højrefløjsregering«, og at samarbejdet med israelske Likud, British Tories og det republikanske parti i USA bliver en vigtig del af dette arbejde.

Hun har også besøgt Israel flere gange før og mener, at Israel er »det eneste rigtige demokrati i Mellemøsten« – og ønsker at intensivere Italiens samarbejde med landet yderligere.

— Israel repræsenterer det eneste fuldgyldige demokrati i det bredere Mellemøsten, og vi forsvarer uden forbehold dets ret til at eksistere og leve i sikkerhed. Jeg mener, at staten Israels eksistens er af allerstørste betydning, og Italiens Brødre vil gøre alt for at investere i øget samarbejde mellem vores lande.

Allerede i 2020 kom Meloni med en lignende udtalelse og lovede at forsvare Israel uden den »skamløse tvetydighed«, som hun mener, venstrefløjen udviser om spørgsmålet. Hun mener også, at voksende antisemitisme i Europa er et stort problem, og at det primært er muslimske migranter og venstrefløjen, der har ansvaret for dette.

— Jeg mener, ​​at en af ​​de mest almindelige manifestationer i dag er anti-israelsk propaganda, som jøder med stor sandsynlighed vil støde på online. Jøder i Europa er også truet af ikke kun venstreekstremister eller højreekstremister, men især fra radikaliserede islamiske migranter, der nærer vrede mod Israel.

Meloni hævder også, at »Israel er og bør fortsætte med at være en afgørende allieret for EU i dets stræben efter at udrydde ondskab rundt om i verden«.

— Vi støtter indsatsen for at øge unge elevers forståelse af jødisk historie, religion og kultur. Dette vil understøtte afskaffelsen af ​​samfundsmæssige fordomme og fuld accept af jødiske skikke i Europa, forklarer hun videre.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //