Israel forbyder det palæstinensiske flag

ZIONISME: Israels nye sikkerhedsminister har udstedt et forbud mod det palæstinensiske flag, fordi han mener, det står for »terrorisme«.

Foto: CC public domain.

For nylig blev den korruptionsanklagede Benjamin Netanyahu genindsat som Israels premierminister. Han var i stand til at tage magten over den zionistiske besættelsesstat efter et mellemvalg ved at danne en koalition med ekstreme zionistiske partier.

Netanyahus sikkerhedsminister, Itamar Ben-Gvir, fra partiet Otzma Yehudit (»Jødisk magt« på dansk) har nu indført et forbud mod det palæstinensiske flag. Årsagen skulle være, at han mener, at flaget »opfordrer til terrorisme«.

— Det er utænkeligt, at kriminelle skal kunne være i stand til at vifte med terrorflag og opildne til og opmuntre til terrorisme. Jeg har udstedt en instruktion om at fjerne flag, der understøtter terrorisme fra det offentlige rum og stoppe ophidselse mod staten Israel, sagde Ben-Gvir i en erklæring citeret af Jerusalem Post.

Den israelske ekstremist Itamar Ben-Gvir er sikkerhedsminister i Netanyahus regering. Foto: Guy Butavian, via Wikimedia Commons.

Sikkerhedsministeren siges at have beordret Israels politichef, Kobi Shabtai, til at sende politibetjente ud for at tage alle palæstinensiske flag ned, der ses. Flaget er officielt set ikke forbudt i Israel, men politiet og militæret har mulighed for at fjerne dem, hvis de vurderes at udgøre en trussel mod den offentlige orden, skriver RT.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //