Israel og Egypten underskriver gaseksportaftale med EU

EU: EU henvender sig til Israel og Egypten for at løse den energikrise, der er skabt som følge af sanktioner mod Rusland.

Noa naturgasfelt i Askhelon, Israel. (Public domain).

Da EU besluttede, at medlemslandene ikke måtte importere russisk gas, var alternativet den amerikanske gas, som er dyrere og af lavere kvalitet og som også giver problemer med tung transport. Flere EU-lande, herunder Tyskland, Østrig, Italien, Ungarn og Slovakiet, har derfor besluttet at fortsætte med at importere russisk gas og også betale for det i rubler, som er det russiske krav.

EU mener nu, at man har fundet en løsning og har underskrevet en aftale med Israel og Egypten om at øge importen af ​​flydende gas fra disse lande. Det oplyser Sky News Arabia, skriver RT. Aftalen gælder frem til år 2030.

»Aftalen vil betyde, at Israel vil sende mere gas via Egypten, som har faciliteter til at transportere den ad søvejen«, sagde lederen af ​​EU-Kommissionen Ursula von der Leyen på et fælles pressemøde med de egyptiske og israelske energiministre.

Gassen forventes at passere via en rørledning fra Israel til Egyptens terminal på Middelhavskysten, inden den bliver lastet på tankskibe og sendt nordpå.

Israel vil allerede drive to gasfelter, der indeholder omkring 690 milliarder kubikmeter naturgas. En del af gassen sendes allerede til Egypten, hvor den gøres flydende og eksporteres videre. Egypten er også en gasproducent, men dækker i øjeblikket kun den indenlandske efterspørgsel. Adskillige gasanlæg har været inaktive siden det vestligt støttede »arabiske forår«, som tvang den egyptiske præsident Hosni Mubarak ud af magten i 2011, efter at have regeret landet i tredive år.

I 2021 importerede EU 40 procent af sin gas fra Rusland.

Læs også:
Rusland stopper gas til Danmark men fortsætter leverancen til Østrig som betaler med rubler
USA og EU underskriver gasaftale

Kilde:
RT


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Her gælder det om at være smart i en fart, EU forræder.

 • Noel Khamo says:

  israel stæjler russisk handlen. altså hvis EU skal have gas fra israel

 • Noel khamo says:

  Ingen EU lande ønsker gas fra Israel


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //