Katastrofal togulykke i Ohio – Patriot Front er til stede

USA: Beboere i en lille by i staten Ohio fik fredag ​​den 3. februar besked på at »evakuere eller se døden i øjnene«, efter at en stor mængde kemikalier lækket fra et afsporet tog. Det ansvarlige jernbaneselskab donerede et par dollars pr. berørt person, mens aktivister fra den nationalistiske organisation Patriot Front var klar til at uddele hjælpepakker.

Den 3. februar kørte et tog af sporet i East Palæstina, en by nord for Pittsburgh med en befolkning på 4.700. 38 af togets 150 vogne kom af sporet, og der opstod en brand, som igen beskadigede yderligere 12 vogne. Det afsporede tog medbragte kemikalier og brændbart materiale, og det mest farlige stof på toget var vinylchlorid, en giftig og brandfarlig gas. En stor brand brød ud fra det afsporede tog og sendte giftig røg ud over byen. Østpalæstina blev evakueret på grund af eksplosionsrisikoen ved ulykken.

Den 6. februar gennemførte myndighederne et såkaldt kontrolleret udslip fra vognene med formålet at brænde de resterende kemikalier op. Ifølge New York Times var omkring 3.500 fisk døde af forureningen frem til 8. februar. På trods af at cheferne af vandbehandlingsanlæg i området siger, at de ikke har fundet nogen kemikalier i vandet, udtaler Ohio-guvernør Mike DeWine, at beboerne bør drikke flaskevand »som en ekstrem forholdsregel«.

På Telegram har kontoen Intel Slava Z offentliggjort videoer og billeder fra hændelsen. Det skal tilføjes, at rigtigheden af ​​billederne og videoerne ikke er blevet bekræftet, og at det er en russisk propagandakonto.

Patriot Front til stede
Den nationalistiske aktivistgruppe Patriot Front rejste til den berørte by for at distribuere vand og andre nødvendigheder til de berørte beboere. I vejkanten kunne man se et bjerg af vandflasker og et skilt, hvor der stod »FREE WATER EAST PALESTINE«. En video af handlingen er blevet offentliggjort på Patriot Fronts Odysee-kanal. I videoen kan man høre nogle mennesker udtrykke en varm tak, mens de unge aktivister læsser deres biler med vand.

Jernbaneselskabet Norfolk Southern, der forårsagede ulykken, bringer et plaster til såret. Virksomheden donerer 25.000 dollars for at hjælpe de berørte i byen, som ifølge Yahoo News fik besked på at »evakuere eller se døden i øjnene«. Hvis du dividerer den donerede sum med den samlede befolkning, kommer det til cirka fem dollars pr. indbygger i byen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //