Kernevelfærd spares bort til fordel for turistindustrien

VELFÆRD: Vanstyret med folkets skattekroner vil ingen ende tage i Norddjurs Kommune, som skærer dybt i kernevelfærden til fordel for turistindustrien.

Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti og tre Venstre-medlemmer står bag beslutningen om at bruge 15 millioner kroner på et pingvin-anlæg og renovation af Kattegatcentret i Grenaa. Partierne og den kriseramte Norddjurs Kommune sætter dermed turisme over kernevelfærd.

Kommunen har for nyligt smækket kassen i for miljø- og teknikudvalget, hvilket frustrerer formand Jens Meilvang, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs, da både Toubroskolen i Trustrup og Langhøjskolen i Allingåbro har bedt om vejbump, lavere tophastighed og lysregulering ved skolerne.

Norddjurs dårlige økonomi går også ud over de ældre borgeres mulighed for at komme hjemmefra, da den populære flextur er blevet næsten dobbelt så dyr, og prisen på en tur til det lokale ældrecenter for at få en times motion er steget fra 15 kroner til 40 kroner for en enkelttur.

De handicappede i kommunen har også mærket sparekniven, da blandt andet ferieordningen for handicappede er blevet skåret med 80 procent.

Desuden er 50 i ældreplejen og 30 til 40 folkeskolelærere blevet fyret og det pædagogiske område er meget hårdt ramt.

Turisme fremfor kernevelfærd

Alligevel besluttede et flertal af politikerne i Norddjurs Kommune tirsdag at gå videre med planerne om at give 15 millioner kommunale kroner til Kattegatcentret i Grenaa.

De skal gå til renovering, en ny skoletjeneste og et nyt anlæg til pingviner.

Den socialdemokratiske borgmester Jan Petersen siger, at det er nødvendigt at investere for at komme ud af den økonomiske krise.

– Kattegatcentret er en stor turistattraktion, som er meget betydningsfuld for den lokale økonomi, og hvor mange job vi har til vores borgere. Vejen til at få repareret på de voldsomme nedskæringer er at investere i, at vores borgere også har job i turistsektoren, siger han.

Kilder:
DR


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //