Luhansk og Donetsk har stemt »ja« til at forenes med Rusland

UKRAINEKRIGEN: Folkerepublikkerne Donbass har stemt “ja” til at forenes med Rusland.

Donbass-regionen i Ukraine. Foto: Goran_tek-en ( CC BY-SA 4.0 ).

Folkerepublikkerne Luhansk og Donetsk har nu afholdt en folkeafstemning om forening af udbryderrepublikkerne med Rusland.

Da folkeafstemningen blev annonceret, kom NATO og vestlige lande ud og fordømte den; USA erklærede, at landet aldrig ville anerkende et »ja«.

– Vi vil aldrig anerkende dette territorium som andet end en del af Ukraine.

Russiske medier har i dag rapporteret, at 87 til 92 % har stemt »ja« til fusionen, og det forventes nu, at den russiske præsident Vladimir Putin vil annoncere folkerepublikkernes fusion med Rusland på fredag, hvor han taler i parlamentet, skriver The Guardian.

Kiev truer med fængsel
I mainstream-medierne kan man læse, hvordan vælgerne angiveligt blev skræmt til at stemme for fusionen, da regeringsembedsmænd gik dør-til-dør med bevæbnede russiske soldater og bad om stemmer. Ifølge russiske medier foregik stemningen på denne måde af sikkerhedsmæssige årsager.

Den lokale befolkning burde også være blevet tilskyndet til at stemme på vegne af evakuerede beboere, hævder den tidligere borgmester i Melitopol, nu i eksil, Ivan Fedorov, ifølge The Guardian.

Kyiv er på sin side gået ud og truet befolkningen, der hjælper med at organisere folkeafstemningen, med op til fem års fængsel.

KILDE:
The Guardian


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //