Skurkeklinik ordinerer kønsskiftemedicin til britiske børn – i strid med gældende lov

STORBRITANNIEN: Ifølge en afsløring fra British Daily Telegraph omgår læger i andre lande britisk lov ved at ordinere hormoner til børn til såkaldt kønsskifte.


GenderGP’s grundlægger Helen Webberley.

I Storbritannien har det siden december været forbudt at ordinere såkaldte pubertetsblokkere til børn under 16 år, undtagen i særlige tilfælde, efter vurdering fra to speciallæger og en godkendelse fra retten.

Men på trods af dette ordinerer udenlandske læger denne type medicin til mindreårige, ifølge en afsløring fra The Daily Telegraph. Disse er såkaldte onlineklinikker, der bruger et smuthul i loven, der siger, at læger i EU fortsat kan ordinere medicin til britiske borgere, selv efter Brexit.

I rapporten udgav en af ​​Daily Telegraphs journalister sig for at være en 15-årig pige, der kom i kontakt med onlineklinikken GenderGP, som efter kun to Skype-møder ordinerede hende testosteron.

Selve recepten blev skrevet af en rumænsk læge, men han havde ikke tid til konsultation på Skype, så den del blev i stedet håndteret af en egyptisk læge, der ikke engang stillede kritiske spørgsmål, da den angiveligt 15-årige pige hævdede at være en mand. I stedet for sagde den egyptiske læge, at det var «fantastisk», at hun ønskede at tage hormonelle lægemidler.

Den egyptiske læge forklarede også, at onlineklinikker som GenderGP ikke behøver at være så grundige i deres undersøgelser af kønsskiftepatienter som andre klinikker skal være.

– Rådgivning vil aldrig blive påtvunget. Medicinsk rådgivning behøver aldrig, du ved, udføres regelmæssigt. Det er kun, hvis der er rejst nogle spørgsmål, sagde lægen og fortsatte:

– Jeg stiller ingen spørgsmål til din beslutning, for jeg er helt overbevist om, at dette er det helt rigtige for dig. At få den første recept er inden for rækkevidde for dig nu. Du kan forvente at få den, og jeg sætter pris på din iver.

 

Pubertetsblokkere til 10-årige

Til The Daily Telegraph indrømmer GenderGP, at de ikke indhenter forældres samtykke, når de ordinerer kønsskiftemedicin til børn. «Når børn selv kan give deres samtykke, er det ikke nødvendigt», skriver de i en e-mail til avisen, hvor de forklarer adfærden ved at sige, at «ikke alle forældre er støttende».

Derudover bekræfter GenderGP, at de har ordineret medicin til kønsskifte til børn helt ned til 12 år og pubertetsblokkere til børn helt ned til 10 år. Ifølge klinikken tilbydes pleje baseret på «modenhed og ikke alder».

Til avisen skriver de:

GenderGP fungerer efter en kønsbekræftende behandlingsmodel. Transpatienter i alle aldre, der efterspørger vores tjenester, kan være sikre på, at de bliver troet på, får støtte og medfølende adgang til behandling.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //