Sverige: 14 medlemmer af Modstandsbevægelsen er blevet frikendt for hadkriminalitet

SVERIGE: 14 medlemmer af Den Nordiske Modstandsbevægelse er blevet frikendt for såkaldt »hetz mod folkegruppe« i forbindelse med en demonstration i 2017.

Ifølge Fria Tider gælder dommen den «samlede opførsel» til demonstrationen i sin helhed. Samtidig er enkeltpersoner dog blevet dømt for «voldelige optøjer». Sagen vedrører en demonstration, der fandt sted i Göteborg den 30. september 2017.

Ifølge anklagemyndigheden havde demonstranterne gjort sig skyldige i at sprede had og foragt for udenlandske folkegrupper under demonstrationen. Appelretten for Vestsverige har imidlertid afvist de dele af tiltalen, der vedrører hadforbrydelse, og havde dette at sige:

Appelretten bestemmer, at dele af anklagen, herunder at demonstranterne brugte partijakker med tyr-runen og faner med tyr-runen, henviser til trykte publikationer, der skal prøves som pressefrihedssager, hvor justitskansleren beslutter, om de skal retsforfølges. Ved vurderingen af ​​de resterende omstændigheder finder appelretten blandt andet, at det ikke er bevist, at tyr-runens forbindelse til den nationalsocialistiske bevægelse fra 1930’erne og 1940’erne generelt var kendt på tidspunktet for demonstrationen. Ifølge appelretten når brugen af træskjold malet med tyr-runen, sammen med andre omstændigheder, ikke det niveau af foragt, der kræves for at det skal være et spørgsmål om hetz mod folkegrupper.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //