Sydafrika: »Ikke ulovligt at opfordre til mord på hvide«

SYDAFRIKA: Højesteretten i Sydafrika har frikendt afrikanske politikere for at tilskynde til mord på hvide sydafrikanere.

Skærmbillede: Telegram / Bellum Acta. Afrikanere fra EFF danser og synger “Kill the boer”.

I denne uge blev medlemmer af Sydafrikas ikke-hvide parti Economic Freedom Fighters (EFF) frikendt for at have tilskyndet til drab på hvide i landets højeste domstol.

Partiet blev sagsøgt af lobbyorganisationen Afriforum, der arbejder for hvide sydafrikaners interesser, efter at EFF-medlemmer længe har opfordret til vold mod hvide.

EFF-medlemmer og Julius Malema, partiformanden for EFF, har blandt andet sunget sangen »Kill the boer, kill the farmer«, som refererer til den hvide befolkning. Ifølge Afriforum, opfordre medlemmerne til vold gennem brugen af sangen, og dette har gjort mordene på hvide landmænd værre.

Afriforum ønskede at Julius Malema og Mbuyiseni Ndlozi, Malemas vigtigste samarbejdspartner, skulle undskylde og betale R500 000 (~30000 USD eller 221.000DKK).

Videoen viser Malema synge »Kill the boer, kill the farmer« i 2018. Her havde han ændret teksten en smule fra »Kill the boer« til »Kiss the boer« (fra dræb til kys).

Højesteret fastslog, at der ikke var nogen sikker forbindelse mellem at synge sangen og opfordre til vold mod hvide, og at ytringsfriheden prioriteres frem for at idømme EFF for hadforbrydelser.

En anden video, der er delt på Telegram, viser EFF-medlemmer, der danser og synger sangen lige uden for Højesteret, efter at dommen blev offentliggjort.

LÆS OGSÅ:
Den sydafrikanske talsmand for bondeforeningen interviewes om folkemord mod hvide


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //