Talibans internationale talsmand nægter at tale med israelske journalister?

AFGHANISTAN: Talebans talsmand med ansvar for kontakt med internationale medier, har på twitter givet udtryk for, at han ikke vil møde op til interviews med israelske journalister.

Suhail Shaheen. Foto: Twitter.

Suhail Shaheen er forhandler og højt profileret talsmand for Taleban. På Twitter, hvor han har næsten 360.000 følgere, præsenteres han som talsmand for internationale medier, og han er en af ​​de få repræsentanter for Taliban, der kommunikerer på engelsk på sociale medier. Han er universitetsuddannet og har tidligere været redaktør for en engelsksproget offentligt ejet avis, før USA invaderede Afghanistan.

I sit seneste indlæg på Twitter laver Shaheen en pointe med at sige, at efter at Taliban havde genvundet magten i Afghanistan, har han foretaget mange interviews, men ikke stillet op til interview med israelske journalister.

Shaheens udtalelse synes at være en forklaring og forsigtig undskyldning for, at den israelske radiokanal Kan News faktisk snød sig til et interview med ham i går, som Times of Israel også har skrevet om. Ligesom Shaheen har haft i andre interviews for nylig, havde han et betryggende budskab til omverdenen, da israelerne interviewede ham. Blandt andet rejste den israelske radioreporter spørgsmålet om guldsmeden Zebulon Simantov, der siges at være den sidste jøde i Afghanistan.

Jeg kender ikke den sidste jøde, skal Shaheen have svaret og derefter fortsat:

Vi går ikke efter ikke minoriteter. Der er sikher og hinduer i Afghanistan, og de har deres religiøse friheder. Folk behøver ikke at være bange og flygte.

Shaheen skal også have sagt, at indførelsen af ​​sharialov vil skabe »mere fred og stabilitet« i landet. Han beskrev endvidere den amerikanske besættelse af Afghanistan som en »besættelse, det afghanske folk ikke ønskede«, men at Taleban ville have USA tilbage i landet, når de har bedre relationer – hvilket nok skulle tolkes som, at Taleban er klar til at have forretningsforbindelser og samarbejde med alle lande, der vil handle med dem.

Den israelske radiokanal sørgede også for at udspørge Shaheen om hvordan Taleban ser på at Hamas for nylig lykønskede dem med sejren i Afghanistan.

Hvis Hamas lykønsker os med vores frihed og besættelsens afslutning, er det godt. Men vi har ikke samarbejdet med Hamas på noget område. Vi kæmpede kun mod besættelsen af ​​Afghanistan, svarede Shaheen diplomatisk.

Omvendt presses Shaheen på Twitter, at muslimer, der kræver ham til at udtrykke støtte til den palæstinensiske kamp mod den zionistiske besættelse af deres land. Mange giver også udtryk for, at han tydeligere skulle erklære, at det var en fejl at blive interviewet af en israelsk journalist, og at han i fremtiden skal være mere forsigtig og spørge, om journalister, der ringer, kommer fra Israel.

/Martin Saxlind

Kilde:
Times of Israel


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //