Ursula Haverbeck fængsles ikke – retfærdigheden sejrer

TYSKLAND: Advokatens utrættelige argumentation menes sammen med internationale protester at forklare de tyske myndigheders beslutning om at suspendere fuldbyrdelsen af ​​den 94-årige revisionists fængselsdom

Den tyske forsker, forlægger og historisk revisionist Ursula Haverbeck. Skærmbillede: ARD

Ursula Haverbeck, den 94-årige tyske forsker, forlægger og historisk revisionist, blev i foråret dømt for en lovovertrædelse, der minder om den danske »racismeparagraf«. Denne gang skal hun dog ikke afsone den idømte straf på 12 måneders fængsel. Det blev offentliggjort i Berlin onsdag.

Haverbecks advokat Wolfram Nahrath har siden oktober skærpet sin argumentation omkring det uværdige ved at fængsle en 94-årig kvinde, og myndighederne ser endelig ud til at have lyttet.

Hjemmesiden Real History hyldede også forårets, efterårets og sommerens omfattende internationale protester mod dommen, som også menes at have presset de tyske myndigheder til at udsætte fuldbyrdelsen af ​​Haverbecks fængselsdom. Siden tilbyder også et tip til de relevante tyske myndigheder:

Det næste skridt bør være ophævelsen af ​​selve volksverhetzung-loven [næsten tilsvarende »racismeparagraffen«, red.] som repræsenterer en krænkelse af den traditionelt påbudte europæiske standard for fri historisk debat og rationel argumentation.

I 2017 blev Haverbeck dømt for at benægte »Holocaust« ved et arrangement i Berlin. Senest i 2020 blev hun idømt et års fængsel for at have fremsat samme udtalelse endnu en gang i et interview.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Dejligt


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //