Youtube lancerer massiv censurkampagne mod «had- og konspirationsvideoer»

CENSUR: Google øger nu censuren yderligere. I et blogindlæg annoncerer Youtube at de ifølge nye regler lukker flere Youtube-kanaler med politisk ukorrekt indhold ned.

IT-giganten Google har i de senere år gjort sig kendt for sin censur af dissidenter som bruger deres tjenester. Sidste år lancerede de for eksempel en massiv censurkampagne mod blandt andet Nordfront og svenske borgerjournalister i samarbejde med den jødiske familie Bonnier, som ejer en stor del af løgnepressen i Sverige og publikationer i Norge.

I onsdags meddelte Googles videostreaming-tjeneste Youtube via et blogindlæg, at de kvæler ytringsfriheden yderligere ved at indføre nye regler om, hvad der må udtrykkes via tjenesten.

I indlægget skriver de, at de for nylig har gennemgået deres «hate speech»-regler i samråd med såkaldte eksperter inden for områder som «voldelig ekstremisme, overherredømme, borgerettigheder og ytringsfrihed», og at de nu opdaterer deres regler.

Fra tidligere at have valgt at begrænse filmklip, som er politisk ukorrekte, forbydes de nu helt på Youtube:

I dag har vi taget et yderligere skridt i vores hadepolitik ved specifikt at forbyde videoer, som antyder, at en gruppe er overlegen for at retfærdiggøre diskrimination, segregering eller ekskludering baseret på egenskaber som alder, køn, race, kaste, religion, seksuel orientering eller veteranstatus . Dette omfatter f.eks. videoer der fremmer eller hylder nazistiske ideologier, som i sig selv er diskriminerende. Endelig vil vi slette indhold, der benægter, at veldokumenterede voldelige begivenheder, som f.eks. Holocaust eller skydningen på Sandy Hook Elementary, har fundet sted.

De skriver dog, at de arbejder på en løsning hvor«forskere» også i fremtiden skal kunne tage del af dette indhold, for bedre at kunne forstå «had».

«Grænseindhold»

Udover hvad der synes at være en fuldstændig rensning af alt, der åbenlyst kritiserer kulturmarxistiske dogmer eller påståede historiske begivenheder, iværksætter de også tiltag imod sådanne ting som beskrevet som «grænseindhold» eller «skadeligt disinformation».

Dette gælder for videoer, som ikke direkte bryder mod Youtube’s «hadepolitik», men stadig præsenterer ideer, som virksomheden mener er skadelige. For eksempel nævner de videoer, der hævder at der er «mirakelmidler» mod sygdomme eller at jorden er flad.

I stedet for at Youtube-brugere, som ser en «grænsevideo» anbefales at fortsætte med at se lignende videoer, vil en ny algoritme i stedet anbefale en video som skal bevise det modsatte.

Hyldes af jødisk medie

I en artikel i Bonnier-avisen Expressen hyldes Youtubes stramning af ytringsfriheden, som af avisen beskrives som, at de «rydder ud i tusindvis af hadfilm».

Expressen tager også æren for tjenestens nye regler og antyder, at «granskningen» de foretog mod Youtube ligger til grund for de nye stramninger.

Skærmdump fra Expressens forside i onsdags.

Youtubes nye regler blev implementeret i onsdags, men de skriver at det vil tage måneder før alt det indhold de har tænkt sig at censurere er borte, da det tager tid for systemet at lære sig reglerne.

Nordfront skriver at flere systemkritiske kanaler allerede i onsdags var slettet, blandt andet Studio Bothnias kanal, Varg Vikernes’ kanal ThuleanPerspective og podcastet Svarta Segel.

Kilder:
Google
Expressen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Krautling says:

    Kan godt lide, at de selv kalder det “vores hadepolitik”, fordi det er jo lige præcis dét, det er.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //