Intel lancerer software, der censurerer stemmechats i realtid

TEKNOLOGI: Teknologivirksomheden Intel lancerer software, der kan censurere stemmechats i realtid. Tjenesten kaldet »Bleep« censurerer racisme, fremmedhad og hvid nationalisme.

Præsentation af softwaren «Bleep». Skærmbillede: YouTube / Intel-software.

Teknologivirksomheden Intel lancerer softwaren »Bleep«, som censurerer stemmechats i realtid. Formålet er at skabe »et mere behageligt miljø« for dem, der spiller computerspil på Internettet.

Ved hjælp af kunstig intelligens (AI) analyserer programmet spillernes lyd og samtale. Programmet kan derefter vælge den type ord eller sætninger, der skal censureres.

Man kan for eksempel vælge at censurere bandeord, men også »racisme og fremmedhad«, »had til LGBT-bevægelsen« og »hvid nationalisme«. Der er også en særlig kategori for ordet »neger« eller »nigger« på engelsk, som går under navnet »N-ord«.

Softwaren inkluderer en knap, hvor brugeren kan vælge, hvor meget der skal censureres. Brugeren kan justere mellem »intet«, »lidt«, »meget« og »alt«.

Når programmet fanger de ord, som det har fået til opgave at censurere, erstattes det med et bip, eller bliver gjort helt lydløst.

Intel og firmaet Spirit AI har udviklet på softwaren siden 2019. Et næsten færdigt produkt blev for nylig afsløret på GDC 2021.

Det forklares, at softwaren drives af Intels nyeste processorer, og at den fungerer sammen med Windows-operativsystemet for at kunne censurere alle stemmeapplikationer. Dette kan betyde, at kun computere med Intels nyeste processorer har adgang til censurprogrammet.

– Mens vi forstår, at løsninger som Bleep ikke kan fjerne problemet fuldstændigt, mener vi stadig, at det er et skridt i den rigtige retning. Vi giver spillerne værktøjer til at kontrollere deres oplevelse, siger Roger Chandler fra Intel under præsentationen.

Softwaren frigives som en betaversion en gang om året. Der findes allerede software, der censurerer brugernavne, skriftlig chat-funktion og lignende.

Kilder:
Sweclockers
YouTube


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvis folk ikke kan se problemet her er de legitimt syge i hovedet. Især hvis de har taget sig bare 2-3 sekunder til at kigge på det der screenshot og stadig ikke kan se det.

    Hvad med bare at kalde softwaren for ‘j-igger’ eller ‘niggerdigger’?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //