Evig front: Forord

NATIONALSOCIALISME: Én gang om ugen vil Nordfront publicere et kapitel af bogen «Evig front». Her følger en introduktion af bogen og forfatteren.

«Evig front» blev udgivet i 1939 og består af tyve kapitler, der oprindeligt blev publiceret som søndagsartikler i avisen «Die Zeit». Avisen blev udgivet i Sudetenland, et område befolket af tyskere, som senere blev en del af det Tredje Rige. Kapitlerne er således kortfattede og nemme at læse.

Til trods for det komprimerede format indeholder bogen en stor visdom. Hvert kapitel omhandler et bestemt emne, og emnerne spænder fra krig og religion, til folkfællesskab, ære og glæde. Man kan sige, at bogen beskriver den germanske folkekarakter og fremhæver de idealer, som nationalsocialismen ville styrke hos tyskerne. Store dele af bogen er dog både tids- og grænseløs og passer lige så godt til Norden 2019, som til Tyskland i 30’erne.

Bogen er forfattet af Albert Hartl, men blev publiceret under pseudonymet Anton Holzner. I alt udgav han fire bøger, og alle blev udgivet af bogforlaget Nordland Verlag, som var drevet af SS.

Hartl blev præsteviet i 1929, men forlod senere den katolske kirke. Han var med i SS og avancerede der til graden Sturmbahnführer og gjorde karriere i sikkerhedstjenesten, hvor han blandt andet arbejdede med overvågning af ideologisk mistænkelige grupper.

Efter krigen blev Hartl’s bøger sat på den sovjetiske liste over forbudt litteratur. Bøgerne er tidligere oversat til engelsk, og er nu også tilgængelige på dansk.

Nordfront vil offentliggøre et nyt kapitel af «Evig front» hver uge. Det første kapitel offentliggøres fredag den 15. februar. 

Læs også:
Evig front: Forord
Evig front #1: Om meningen med livet
Evig front #2: Nordisk gudstro
Evig front #3: Fællesskab
Evig front #4: Lov og lydighed
Evig front #5: Ansvar
Evig front #6: Ære
Evig front #7: Skyld og bodgørelse
Evig front #8: Soldaterånd
Evig front #9: Skønhed
Evig front #10: Heltemod
Evig front #11: Ærefrygt
Evig front #12: Om glæde
Evig front #13: Lidelse
Evig front #14: Festivaller og fejringer
Evig front #15: Ensomhed
Evig front #16: Kropspleje
Evig front #17: Om nydelse
Evig front #18: At lede mennesker

Evig front #19: Fanatisme og saglighed
Evig front #20: Evig front

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lyder godt, den skal jeg helt klart følge med i.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //