Modstandsbevægelsen præsenterer Stolt Hvid Ungdom

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Her rapporteres om den svenske nationalistiske ungdomskampagne, som nu står i Modstandsbevægelsen regi.

I sensommeren 2021 blev den nationalistiske, men partipolitisk uafhængige kampagne Stolt Hvid Ungdom sat i gang i Sverige. Formålet med kampagnen var at gennemføre propagandaaktiviteter i form af klistermærker, plakater og videoer rettet mod unge. Beskederne var enkle, men nok så vigtige, og indeholdt alt fra opfordringer til fysisk træning og at slå tilbage, til ikke at tage stoffer eller forbruge pornografi.

Over et par måneder blev der sat titusindvis af klistermærker og plakater op mindst 60 forskellige steder rundt omkring på skoler og andre velvalgte steder, hvor de unge normalt opholder sig. Nogle af de steder, hvor der er blevet drevet aktivisme, er Stockholm, Gøteborg, Helsingborg, Jönköping, Luleå, Örebro, Sundsvall, Eskilstuna, Halmstad, Kristianstad, Karlstad, Borås og Umeå.

Propagandafilmene, der hovedsageligt blev spredt på den sociale medieplatform TikTok, nåede mange tusinde brugere, før konti blev censureret ved at blive lukket ned én efter én. Tilsyneladende skulle det ifølge TikToks regler ses som had at opmuntre hvide unge til at være stolte af sig selv.

Kampagnen har også forsøgt at etablere sig på andre sociale medier og kan eksempelvis ses og følges på Telegram.

Kampagneaktivisme blev udført af blandt andet medlemmer af Den Nordiske Modstandsbevægelse i sverige, men også af ikke-tilknyttede unge og en af ​​de mange procedurer under kampagnen har været at opsøge epa-raggere og andre hvide unge for at dele ud af bundter af klistermærker til dem, så de også kunne sprede budskabet videre.

Hen mod det sene efterår gik kampagnen ned ad bakke hovedsageligt på grund af, at klimaet dengang blev mindre egnet til at klæbe propaganda op. Siden starten af ​​april har kampagnen dog kørt for alvor igen, men den sidste uge med et andet islæt, da Den Nordiske Modstandsbevægelse nu fuldstændigt har overtaget projektet i sit regi.

Opfordringerne er nu de samme som tidligere. Stolt hvid ungdom, vær kammeratlig. Stolt hvid ungdom, vær smart. Stolt hvid ungdom, vær stærk. Stolt hvid ungdom, slå tilbage. Dog også nu ledsaget af det måske vigtigste kald af dem alle, nemlig; Stolt hvid ungdom – Tilslut jer!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //