YouTube indfører nye regler omkring kommentarer

TEKNIK: YouTube vil nu indføre et system til automatisk at suspendere kontier, der overtræder brugsvilkårene og skriver »hadfulde« kommentarer.

I 2021 fjernede YouTube muligheden for, at brugere kunne se, hvor mange der trykkede på thumbsdown-knappen. Argumentet for det var, at man ønskede at mindske de såkaldte »koordinerede antilike-angreb« og at mindske risikoen for »mobning«.

En video, der får mange nedadvendte tommelfingre, anbefales ikke på startsiden og får mindre relevans i feedet, mens dem med mange likes kommer frem i køen. En nem måde for folk at finde godt indhold på YouTube.

Youtube-skaberen Felix Kjellberg, bedre kendt som PewDiePie, hånede ændringen og sagde, at »når der er mange nedadvendte tommelfingre på en video, er det fordi… den ikke er god«.

Nu går YouTube et skridt videre og vil indføre et forbud mod konti, der skriver »hadfulde og stødende« kommentarer. I nogen tid har de testet at suspendere konti i 24 timer først, og derefter give kontoen en længere suspension. Resultatet er blevet, at kontier, der er blevet suspenderet, i højere grad er holdt op med at kommentere.

Ved hjælp af AI og machine learning vil brugernes kommentarer nu blive tjekket og en computer vil afgøre, hvilke kommentarer der kan blive stående og hvilke der ikke kan.

På Sweclockers forum bliver tiltaget nu hånet af brugere

Er de gamle Twitter-medarbejdere kommet over til YouTube nu for at begynde at censurere YouTubes kommentarsektion?

Lad mig gætte, »Fuck Trump!!« intet sker. »Fuck Biden!!« Øjeblikkeligt forbud.

Nogle brugere er også bekymrede for, at det ikke vil fungere særlig godt, da det er en AI, der afgør, hvilken kommentar der bliver godkendt eller ej.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //