Kebabspisere er mindre kritisk over for indvandring

MAD: Et nyt studie viser, at folk, der ofte vælger kebab, sushi eller butter chicken, generelt har mere positive holdninger til indvandring end dem, der holder sig til det klassiske danske køkken.

Kebab. Foto: Lauren Travis, CC BY 2.0.

Studiet fra universiteterne i Birmingham og München bygger på spørgeskemaer fra godt 1.000 etniske briter. Ifølge forskerne er hyppige forbrugere af udenlandsk mad i gennemsnit 10 procent mindre tilbøjelige til at se indvandrere som en trussel – og 7 procent mindre tilbøjelige til at stemme på politikere, der vil stramme udlændingepolitikken.

Forskerne påpeger, at sammenhængen ikke blot kan forklares med, at kebabspisere i forvejen er mere liberale. De mener, at tolerancen i høj grad hænger sammen med positive oplevelser med madkulturer – og de møder med mennesker bag retterne, som følger med.

Det er interessant at få tal på noget, mange nok allerede havde en fornemmelse af, siger Jonatan Leer, professor i madkultur ved Örebro Universitet.

Hvad vi spiser, kan – i hvert fald hvis man skal tro forskerne – åbenbart være med til at påvirke vores politiske holdninger.

Så næste gang du står og skal vælge mellem flæskestegssandwich og falafel, handler det måske ikke bare om smag, men også om synet på verden udenfor.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Stegt flæsk og persillesovs MUMS MUMS


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //