2300 år gamle bronzestatuer fundet i Italien

ARKÆOLOGI: Antikke bronzestatuer fra etruskerne er blevet fundet i Italien. Opdagelsen beskrives som en af ​​de største i historien.

Etruskisk bronzestatue Foto: MiC (CC BY 3.0).

24 bronzestatuer i perfekt stand er blevet fundet i Toscana. Statuerne blev fundet i gamle varme kilder lavet af etruskerne, skriver Italiens kulturministerium.

De 2300 år gamle statuer kaldes det største fund i de sidste 50 år og giver ny indsigt i overgangen fra etruskerne til romerne i Italien, oplyser The Guardian.

Kulturminister Gennaro Sangiuliano kalder fundet ekstraordinært og bekræfter Italien som »et land fuld af unikke skatte«.

Studier af statuerne er allerede begyndt, og nye udgravninger begynder igen til efteråret.

Generaldirektør for museer, Massimo Osanna, siger, at fundet er et af de vigtigste bronzefund i historien.

Statuerne blev fundet beskyttet af de varme kilders vand og ler og er i så god stand, at der er bevaret inskriptioner på etruskisk og latin. Det menes, at statuerne var ejet af magtfulde etruskiske familier.

Foruden statuerne var der fundet fem tusind guld-, sølv- og bronzemønter.

Etruskerne var et gammelt folk, der levede i Italien før Romerriget. De talte et ikke-indoeuropæisk sprog, noget der har undret forskere i lang tid. Genetiske analyser viser dog, at etruskerne var genetisk lig de andre folkeslag i det gamle Italien.

Læs også:
Rødder del 1: Genetisk slægtskab


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //