Paludan nægtes tilladelse til torvemøde

SVERIGE: Rasmus Paludan ansøgte om tilladelse til at afholde torvemøde med koranafbrænding i Uppsala og Stockholm, men nægtes nu tilladelse.

Islamkritikeren Rasmus Paludan/moddemonstrant iført stjålet politivest. Foto: Twitter/Nordfront.

Den danske politiker Rasmus Paludan, der stiller op til det svenske valg til efteråret, får nu afslag på at arrangere møder i Uppsala og Stockholm i løbet af første maj. Det skyldes, at indvandrerbander stod bag voldsomme optøjer i flere byer i påsken.

Lars Fredin, stabschef i regionen Midt i Sverige for den særlige begivenhed Valget 2022 kommenterer i en pressemeddelelse beslutningen om at nægte Paludan tilladelse i Uppsala:

– Politimyndighedens samlede vurdering er, at det af hensyn til orden og sikkerhed er nødvendigt at afslå ansøgningen om tilladelse til at arrangere en forsamling i Uppsala den 1. maj.

Nils Funcke, der ofte optræder som ytringsfrihedsekspert i medierne, er kritisk:

– At det i to politikredse ikke ville være muligt at finde et tidspunkt og et sted, hvor Paludan kunne udøve sin ytringsfrihed, mens politiet kan sikre en ordentlig orden – jeg har meget svært ved at forstå, hvorfor det ikke ville være muligt, fortæller Funcke. SVT.

Han kritiserer også politiet for at give afslag på mødetilladelse med henvisning til, at det ved andre lejligheder også er blevet vildt, når moddemonstranter er gået amok.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //