EU går ind for beskyttelseslove for jøder

JØDISK MAGT: Baseret på en rapport fra unionens Agentur for Grundlæggende Rettigheder – hvor data om »antisemitisme« viser sig at være utilstrækkelige – anbefaler EU, at medlemslandene vedtager love for at beskytte jøder.

FRA-chefen Michael O’Flaherty Foto: Arno Mikkor, Aron Urb (CC BY 2.0).

En ikke overraskende nyhed er, at det regimekontrollerede Svenska Yle rapporterer, at »antisemitismen« i Europa er stigende, og især på internettet. Et eksempel på dette, siger de, er de cirkulerende teorier om, at »jøder skulle stå bag corona-pandemien«.

I samme ånd opfordrer EU sine medlemslande til at »bekæmpe antisemitisme«. For at retfærdiggøre deres opfordring baserer de sig på en rapport, som EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA) udgav den 3. november. Rapporten fastslår, lidt modstridende, at »hadforbrydelser mod jøder stiger« – og at eksisterende data om »antisemitisme« er »mangelfulde«. Det er på baggrund af denne kløvede rapport, at EU nu går ind for politiske beslutninger i medlemslandene om beskyttelse af Europas jøder.

FRA-direktør Michael O’Flaherty kommenterer unionens anbefaling med følgende ord:

Antisemitisme er fortsat et stort problem i vores samfund. Corona-pandemien og Ruslands aggression mod Ukraine gav endnu mere brændstof til hadet.

Den næste FRA-undersøgelse om antisemitisme er allerede planlagt – til 2023.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //