Forsvaret skal bevogte jødiske lokaliteter

DANMARK: Forsvaret skal støtte politiet i at bevogte israelske og jødiske lokationer fra d. 6. december, oplyser Forsvarsministeriet.

Genrebillede. Foto: Gertrud Zach, U.S. Army, Public domain, via Wikimedia Commons

Forsvarsministeriet meddelte på lørdagens pressemøde, at Forsvaret vil bistå politiet med bevogtningen af israelske og jødiske lokaliteter fra den 6. december. Både forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Peter Hummelgaard (S) deltog i begivenheden.

Troels Lund Poulsen forklarede, at støtten ydes på baggrund af politiets øgede pres grundet daglige demonstrationer relateret til konflikten i Mellemøsten, koranafbrændinger samt det stigende fokus på sager om støtte til terror, hvilket resulterer i en betydelig arbejdsbyrde.

Herefter understregede Peter Hummelgaard vigtigheden af bevogtningsopgaven, især efter den 7. oktober, hvor den militante bevægelse Hamas angreb Israel. Ministeren fortalte om sine samtaler med Det Jødiske Samfund, som påpeger, at bevogtningen er afgørende for danske jøders sikkerhed.

“Det gør et kæmpe indtryk,” udtaler han.

Bevogtningsopgaverne vil blive udført af soldater fra Livgardens vagtkompagni. Disse soldater har gennemgået en fire måneders grunduddannelse og er i øjeblikket tjenestegørende som vagtgående gardere i fire måneder. Træning i de konkrete opgaver vil finde sted i løbet af den kommende uge.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //