Illegale indvandrere iscenesatte oprør i teltlejr i Litauen

LITAUEN: Illegale indvandrere, som i løbet af juli måned er strømmet ind i Litauen, iscenesatte et oprør i den litauiske by Ignalina.

Foto: Twitter.

Der opholder sig 50 illegale indvandrere i den lokale lejr rapporterede Eustace Rasikas til den litauiske nyhedsside DELFI. Han bemærkede, at konflikterne i lejren begyndte, efter at en pige, der havde været syg med COVID-19, blev sendt tilbage til lejren. Han fortalte, at hun nægtede at vende tilbage, og i protest arrangerede optøjer sammen med resten af migranterne. Borgmesteren understregede, at hun allerede var blevet ført til »et sted nær grænsen« adskilt fra de oprørske naboer.

Rasikas sagde også, at beboerne i lejren stiller flere og flere krav til de litauiske myndigheder.

»Vores migranter nægtede at spise. De krævede at få deres konfiskerede mobiltelefoner tilbage. Utilfredsheden vokser, lad os bare sige det sådan«, forklarede han.

Borgmesteren fortalte, at de lokale myndigheder er begyndt at returnere mobiltelefoner til illegale indvandrere og lovede også at afsætte et større område til deres vandreture.

Samtidig henledte han opmærksomheden på problemet med at give migranter mad. Ifølge ham vil det være urealistisk at finde serviceudbydere, hvis regeringen fortsætter med at betale 5,85 euro inkl. moms pr. migrant til mad.

Tidligere offentliggjorde de hviderussiske medier en video hvor skud blev affyret på grænsen til Litauen og Hviderusland. Litauiske grænsevagter åbnede ild mod illegale migranter fra Mellemøsten.

I begyndelsen af juli indførte de litauiske myndigheder en undtagelsestilstand på grund af tilstrømningen af flygtninge fra Hvideruslands territorium. Ifølge den litauiske grænseovervågningstjeneste er antallet af sådanne migranter steget mere end 20 gange sammenlignet med 2020.

Kilde:
EUR NEWS

Læs også:
Lukasjenkos hævn over EU: Migranter strømmer gennem Hviderusland til Litauen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //