Opdageren af DNA-molekylets struktur nægter at vige fra racespørgsmålet

VIDENSKAB: På trods af flere prestigefyldte priser og ærestitler er opdageren af ​​DNA-molekylet, James Watson, blevet ramt af stærke hetzkampagner på grund af hans udholdenhed i det faktum, at forskellige racer har forskellig IQ. Nu har han mistet alle sine ærestitler som straf for at nægte at give op.

Nobelpristageren og molekylærbiologen James Watson er igen kommet i stormvejr. Allerede i 2007 blev Watson, en af ​​verdens førende genetikere, fyret fra Cold Spring Harbour Laboratory (CSHL) i New York, hvor han arbejdede som forskningschef. Dette skyldes, at han havde udtalt, at der er findes menneskeracer, og at racer adskiller sig fra hinanden, når det kommer til intelligens.

Efter hans afskedigelse fra laboratoriet havde han svært ved at finde noget arbejde og blev derfor i 2014 tvunget til at blive den første nobelprisvinder nogensinde til at sælge sin Nobelpris, som han modtog i 1962 efter at have opdaget strukturen af ​​DNA-molekylet.

Nobelprisen blev imidlertid returneret til Watson, efter at den usbekiske milliardær og oligark Alisher Usmanov købte medaljen på auktion for at give den tilbage til ham.

Nu er Watson igen kommet i fokus. Denne gang efter at have stået fast ved sine udtalelser om race og IQ i en amerikansk dokumentar.

– Jeg ville ønske, at mine meninger havde ændret sig, at der var ny viden, der siger, at opvæksten er vigtigere end naturen. Men jeg har ikke set sådanne forskningsresultater. Og der er forskel mellem e gennemsnitlig sort og en gennemsnitlig hvid i IQ-test. Jeg skulle sige, at forskellen er genetisk, siger Watson i dokumentaren.

Hans udtalelse har fået Cold Spring Harbour Laboratory til at reagere stærkt. I en erklæring bekræfter de, at Watson nu er blevet frataget alle sine ærestitler.

«Dr. Watsons påstande er forkastelige, understøttes ikke af videnskaben og repræsenterer på ingen måde CSHL, dets bestyrelse, medlemmer, personale eller studerende. Laboratoriet fordømmer misbrug af videnskab for at retfærdiggøre fordomme», skriver laboratoriet i deres erklæring.

På Twitter bliver CSHL nu kritiseret og latterliggjort for sin opførsel over for Watson:

Ifølge avisen Ny Teknik er Watson dog fortsat blandt andet æresdoktor ved det medicinske fakultet ved Universitetet i Uppsala.

 

Kilder:
RT
Ny Teknik


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //