Politiet sigter to for eksplosion ved Skattestyrelsen

INDLAND: Politiet indkaldte onsdag morgen til pressebriefing med nyt om sidste uges eksplosion ved Skattestyrelsen.

Onsdag morgen indkaldte Københavns Politi til pressebriefing med nyt om sidste uges eksplosion ved Skattestyrelsen.

Her kom det frem, at politiet mistænker to svenskere for at have stået bag eksplosionen ved Skattestyrelsen. Disse har politiet begæret anholdt.

I den forbindelse har politiet tirsdag aften anholdt en 22-årig svensk mand. Den anden – en 23-årig svensk mand – er blevet internationalt efterlyst, oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Politiet venter på, at den 22-årige udveksles fra Sverige til Danmark, hvor han skal fremstilles i grundlovsforhør. Her vil politiet begære om dørlukning.

Derfor ville Københavns Politi ikke komme med nærmere oplysninger om de to mistænkte.

Det kom dog frem, at politiet kom på sporet af de to mænd på baggrund af vidneforklaringer, videoovervågning og spor ved Skattestyrelsen.

I forbindelse med efterforskningen har politiet foretaget en række ransagninger og afhøringer i Sverige.

»Vi har i nat også ransaget flere adresser i Sverige. Her har vi beslaglagt det, vi formoder er den bil, der er brugt af gerningsmændene,« siger Jørgen Bergen Skov.

Hvad der skulle være motivet for angrebet på Skattestyrelsen, vil politiet ikke udtale sig om.

Skattestyrelsen blev ramt af en eksplosion d. 6. august. Få dage efter eksplosionen ved Skattestyrelsen blev København ramt af endnu en eksplosion. Denne gang ved nærpolitiet på Nørrebro.

Ved eksplosionerne har politiet tidligere udtalt, at der var tale om en bevist hændelse, hvor der er alt at dømme er benyttet kraftigt sprængstof.

Under pressemødet understregede chefpolitiinspektøren, at der fortsat ikke er noget, der tyder på, at der er sammenhæng mellem de to eksplosioner.

Kilder:
JP


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //