Stoltenberg: »Ukraine må opgive territorium«

UKRAINE: Fred er kun mulig hvis Ukraine er villig til at indgå kompromisser med Rusland. Dette var NATO-chef Jens Stoltenbergs budskab da han besøgte Finland i weekenden.

Jens Stoltenberg. Foto: NATO (CC BY-NC-ND 2.0).

Den tidligere NATO-fortælling om, at Ukraine kunne besejre Rusland militært, hvis landet kun forsynes med nok NATO-våben, ser ud til at være kollapset.

Da NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg søndag besøgte Finland til de såkaldte Kultaranta-forhandlinger, gav han udtryk for, at fred kun kan opnås med kompromiser.

– Fred er mulig. Det eneste spørgsmål er, hvilken pris man er villig til at betale for fred? Hvor meget territorium, hvor meget uafhængighed, hvor meget autonomi er man villig til at betale for fred?

Ifølge Stoltenberg er det nu op til Ukraine at besvare disse spørgsmål, og den eneste grund til, at NATO fortsætter med at forsyne landet med våben, er at »styrke deres hånd« forud for forhandlinger med Rusland.

Trods Stoltenbergs forslag er det stadig blandt andet USA og Storbritanniens officielle holdning, at Ukraine kan besejre Rusland militært.

Storbritannien har endda truet med at opgive Ukraine, hvis landet forhandler med Rusland, hvilket kan have bidraget til, at Kiev-regimet brat stoppede fredsforhandlingerne i marts kort efter at have foreslået flere store indrømmelser til Rusland.

Samtidig har den ukrainske præsident Volodomyr Zelensky udtrykt bekymring over, at vestlige magter planlægger fred over Ukraines hoved, hvilket flere kilder fra Washington, Bruxelles og London har bekræftet over for CNN.

Ifølge den jødiske mediegigant er repræsentanter fra EU, USA og Storbritannien – uden Ukraines involvering – ved at nå frem til en »firetrinsplan« for fred, som handler om våbenhvile, demilitarisering af det østlige Ukraine, at Ukraine bliver en neutral stat og Donbass’ folkerepublikker og Krims status afgøres én gang for alle.

Kilder:
RT
UAWire
Nordfront
CNN


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //