Udsøgte aktivismefilm fra Junge Tat

JUNGE TAT: Nordfront tipper om aktivistgruppen »Junge Tat« fra Schweiz, som skaber lækre aktivistfilm.

Junge Tat demonstrerer i Schweiz. Foto: Junge Tat.

Nordfront tager et kig på den schweiziske aktivistgruppe »Junge Tat«, som blandt andet har gjort sig bemærket for sine spektakulære aktioner og aktivistiske film.

Den første aktivistfilm foregår faktisk i Belgien, nærmere bestemt Kortrijk i Flandern. Junge Tat udfører fællesaktivisme sammen med den flamske aktivistgruppe Schild & Vrienden. De unge udøver grundlæggende aktivisme, dyrker kampsport og maler bannere.

Junge Tats motto – »Tatkräftig Voran« – »Kraftfuld fremad«, udråbes. Budskabet er krystalklart: »Gør det, andre ikke tør – bliv aktiv«.

 

Den næste film er fra en demonstration i Bern i januar. Aktivister demonstrerer mod den schweiziske regerings drakoniske corona-restriktioner. På banneret kan vi læse: »Nu er det nok!«.

Aktivistkulturen og demonstrationskulturen synes udbredt.

 

»Hvem forårsager globale kriser? Hvem profiterer af globale kriser? Globale interesser!«, lyder budskabet fra næste film. I februar holdt Junge Tat en spektakulær bannerauktion i Basel i protest mod storfinansen.

Aktivister iførte sig refleksveste og klatrede op på et højt tag i de centrale dele af hovedstaden, hvorfra de foldede et stort banner ud flankeret af grønne røggranater. Politiske budskaber sendes ud via en megafon.

Aktivisterne kommer derefter hurtigt derfra i ventende biler. Kammerater lader dem vide via kom-radio, at politiet ikke har tid til at indhente dem. En veludført aktion.

 

Den seneste film, og efter redaktionens mening den bedste af dem, er fra 1. maj i år. Nordfront formåede desværre ikke at gøre opmærksom på den schweiziske aktion omkring første maj, men bedre sent end aldrig.

På arbejdernes festdag tog Junge Tat til Zürich, hvor kommunister og andre venstreorienterede holdt deres første maj-demonstration. Og denne gang tog de nationalistiske aktivister nye højder.

De klatrede op i en høj kran ved Helvetiaplatz, hvorfra de foldede et banner ud med budskabet »Hvis du tænker globalt, tjener du kapitalen. Sikring af grænsen – Sikring af fremtiden«.

De forvirrede røde begyndte først at klappe, inden de opdagede, at de var blevet snydt for hele dagens mediebevågenhed. Handlingen blev bredt omtalt i de schweiziske medier.

 

Gør som Junge Tat, bliv aktiv!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • ZogBerg says:

    Det er ret ballsy. Seje hvide mænd. Lad os se flere!!! Kom ind i kampen!!!!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //