Zionisten Stephen Wise

Den 17. marts 1874 blev zionistlederen Stephen Wise født. Wise var rådgiver for to amerikanske præsidenter, hovedmanden bag den jødiske krigserklæring mod Tyskland i 1933, samt grundlægger af den jødiske verdenskongres.

stephen-wise2

Rabbineren Stephen Samuel Wise anses for at være faderen til den amerikanske zionisme, og er blevet beskrevet som ”den mest indflydelsesrige jøde i sin tid”. Og ikke uden grund. Wise havde direkte kontakt med, og fungerede som, rådgiver for de amerikanske præsidenter Woodrow Wilson og Franklin Delano Roosevelt. Han anses for at have en vigtig rolle i Wilsons støtte til Balfour-deklarationen, hvilken gav jøderne staten Israel på palæstinensernes bekostning, og han var en af dem som pressede Roosevelt i krig mod Tyskland. Stephen Wise ledede organisationen ’Den Amerikansk jødiske kongres’ og ’Den jødiske verdenskongres’, som ved at presse den svenske regering, fik indført loven om ”hetz mod folkegrupper” (racismeparagraffen) i Sverige.

Stephen Wise (oprindelig Weisz) blev født i Ungarn den 17. marts 1874. Familien emigrerede til USA i 1882. Wise var, som sin far og farfar rabbiner, hvilket han blev som 26 årig.

Nogle år tidligere havde han grundlagt sin zionistorganisation, ’New York Federation Of Zionist Societies’. I løbet af årene grundlagde han flere zionistiske organisationer, og blev leder af den mægtigste af dem alle. Allerede i 1889 ansås Stephen Wise at være pålidelig nok til at deltage som delegat ved den zionistiske verdensorganisations anden kongres i Basel. Stephen Wise havde også et nært samarbejde med zionistlederen Theodor Herzl frem til hans død i 1904.

I 1914 var Stephen Wise med i grundlæggelsen af ’National Association for the Advancement Of Colored People’ (NAACP). Denne ”sorte” borgerrettighedsorganisation var stort set fuldstændig styret af jøder, og blev brugt som et værktøj mod hvide i det amerikanske samfund.

Fire år senere, i 1918, grundlagde Stephen Wise, sammen med Felix Frankfurter og Lois Brandeis, organisationen ’Den Amerikansk jødiske kongres’. Frankfurter og Brandeis havde begge forbindelser til det hvide hus, og var blevet udset til dommere ved USA’s højeste domstol af præsident Wilson og Roosevelt. Brandeis var allerede dommer da de tre grundlagde den amerikansk-jødiske kongres.

Frankfurter benyttede senere sit embede til at beordre ”school desegregation”, også kaldet ”forced busing”, hvor hvide skoleelever blev tvunget til at gå på sorte skoler.

judea-declares-war-on-germany

Som rådgiver for præsident Wilson var Wise afgørende for at få præsidentens støtte til Balfour-deklarationen. Wise brugte også sin indflydelse til at få Roosevelt til aktivt at modarbejde det nationalsocialistiske Tyskland, samt kræve strenge repressalier efter krigen. Wise var en af ophavsmændene bag den jødiske krigserklæring mod Tyskland i 1933. Gennem massive demonstrationer i USA opmuntrede Wise jødiske forretningsmænd og europæiske stater til at boykotte Tyskland økonomisk. Wise talte selv ved disse demonstrationer.

I 1936 grundlagde Stephen Wise, sammen med Leo Motzkin og Nahum Goldmann, den jødiske verdenskongres, kendt i dag for blandt andet at have stået bag angrebet mod Gyldent Daggry i Grækenland. Denne organisation blev skabt af den amerikansk-jødiske kongres for at bekæmpe nationalsocialismen på et bredere plan. Wise var organisationens talsmand fra 1936 til sin død i 1949.

Stephen Wise agiterar för en världsvid bojkott mot Tyskland.

Det var Wise som fra starten fremsatte absurde beskyldninger om at tyskerne lavede sæbe af døde jøder. En propagandaløgn som de allerfleste seriøse historikere i dag afviser. Wise og den jødiske verdenskongres fremsatte disse beskyldninger på en pressekonference i august 1942, hvor også påstanden om en tysk udryddelsespolitik blev præsenteret. Wise’s ”bevis” var et telegram fra Gerhart Riegner, medlem af den jødiske verdenskongres, som sagde, at han havde hørt dette via ”rygter”. I december 1942 fordømte de allierede den påståede udryddelsespolitik takket være Stephen Wise.

260a993e9bda3183f730fb22674416e3

I en artikel fra november 1942 påstod Wise at Adolf Hitler havde beordret udryddelsen af alle jøder. Ifølge Wise skulle to millioner allerede være blevet dræbt. Wise nævnte dog ikke gaskamre, men at ”nazisterne” skulle have sprøjtet luftbobler ind i jødernes blodårer, og at de på denne måde dræbte ”mere end 100 i timen”. At det skulle være dødeligt at sprøjte luft ind i blodårerne, skal dog ifølge medicinsk videnskab være en myte.

I 1946 begyndte den amerikansk jødiske kongres og den jødiske verdenskongres, som på dette tidspunkt var ledet af Stephen Wise, at udøve pres mod Sverige. På dette tidspunkt distribuerede den svenske forfatter Einar Åberg tekster og flyveblade over hele verden, hvor han talte imod Stephen Wise’s påstande om en tysk ”udryddelsespolitik”. De jødiske kongresser ønskede at stoppe Åberg, og repræsentanter fra Wise’s organisationer sørgede derfor for, at den svenske regering indførte loven ”Lex Åberg”. Denne lov er en forgænger for den lov der i dag hedder ”hetz mod folkegrupper” (racismeparagraffen).

Nahum Goldmann, som overtog den jødiske verdenskongres efter Stephen Wise, har selv kommenteret hvor meget magt Wise og de andre zionistledere havde, blandt andet over Roosevelt. I bogen ”My Life – USA, Europa Israel” (1981) skriver Goldmann hvordan Roosevelt selv indså hvordan han tog ordre fra Wise og andre medlemmer af denne jødiske bevægelse:

Stephen Wise…occupied a unique position, not only within American Jewry, but also generally in America…He was a close friend of Wilson…he was also an intimate friend of Roosevelt and had permanent access to him, a factor which naturally affected his relations to other members of the American Administration…Directly after this, the President’s car stopped in front of the veranda, and before we could exchange greetings, Roosevelt remarked: «How interesting! Sam Rosenman, Stephen Wise and Nahum Goldman are sitting there discussing what order they should give the President of the United States. Just imagine what amount of money the Nazis would pay to obtain a photo of this scene.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • legionæren af 27 juni 1942 says:

  ” Det var jo ikke den almindelige jøde vi havde noget imod, men de rige jøder som styrede hele verden med deres penge “.

  Dette blev udtalt af mine familiemedlemmer som havde kæmpet på Østfronten og en enkelt senere på vestfronten imod amerikanerne.

  Efter krigen fik vi endog besøg af en norsk frivillig fra Regiment 23 Norge som min morfar havde lært at kende under sin tid i Waffen SS.
  Jeg husker at der blev nævnt noget om Rothschild. Dengang som barn forstod jeg ikke meget af det men har senere i mit voksenliv fundet ud af at denne globale sionist elite var en af årsagerne til min egen families politiske ståsted.
  Rothschild var en af mange velhavende familier der nedstammer fra Mayer Amschel Rothschild.
  Rothschild var hofjøde hos den tyske landgreve af Hessen-Kassel i den fri rigsstad Frankfurt am main som etablerede sin bankvirksomhed i 1760 erne.
  Rothschild testamenterede sin formue og der blev nedsat en international bankfamilie gennem hans 5 sønner, der slog sig ned i London, Paris, Frankfurt, Wien og Napoli.
  Følgerne af disse internationale sionistbanker for menneskeheden kender vi jo kun alt for godt!

  Så alle de gamle SSere var allerede dengang bekendt med en viden som først nu idag er ved at gå op for de fleste i Danmark/ Norden.

  Der blev selvfølgelig også diskuteret i min familie om de 6 millioner jøder som de alliere påstod var blevet gasset ihjel.

  Her var b.l.a min morfars udsagn dette ordret:
  ” Jeg har aldrig oplevet at en jøde var blevet udsat for overgreb under min tid som SS-soldat under krigen og Adolf Hitler var en fantastisk mand og politiker som gjorde meget godt for sit folk, men hvis det er rigtigt hvad man siger han har gjort mod jøderne, det kunne han ikke være bekendt”.

  Ethvert menneske ville da tage afstand fra et massemord på 6 millioner jøder hvis det skulle have fundet sted, også Nationalsocialister inklusiv Adolf Hitler.
  Min morfar og andre i familien var meget skeptiske om disse uhyrligheder med gaskamre, lampeskærme, sæbe og skrumpehoveder i koncentrationlejrene og idag ved vi jo også i det større politiske sammenhæng at det er opdigtet.

  Den globale magtelite er fuldstændig skånselsløs over for jordens befolkning.
  Den udsulter, tæppebomber, får nationer til at gå i økonomisk opløsning, sanktionerer med alle midler for at knægte os.
  Det er nu op til os at gå til modstand for at skabe en bedre fremtid for vores børn og børnebørn.

  Tak til Nordfront for en informerende artikel!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //