1100 forskere: »Der er ingen klimakrise«

VIDENSKAB: Over tusinde forskere har underskrevet en »verdensklimaerklæring«, hvori de opfordrer til klimaforskning, der er mindre politisk og klimapolitik, der er mere videnskabelig.

»Der er ingen klimakrise«, står der med store bogstaver på en erklæring underskrevet af 1.100 videnskabsmænd, organiseret af fonden Climate Intelligence. »Verdensklimaerklæringen«, som den hedder, peger på, at diskussionen om klimaspørgsmål er blevet et politisk spil snarere end et videnskabeligt:

»Klimavidenskaben skal blive mindre politisk, mens klimapolitikken skal blive mere videnskabelig. Forskere skal åbent adressere usikkerheder og overdrivelser i deres forudsigelser om global opvarmning, mens politikere objektivt skal opregne de reelle omkostninger såvel som de forestillede gevinster ved deres politiske handlinger«, står der i indledningen.

Hovedpointerne i forskernes argumentation er, at den globale opvarmning skyldes flere faktorer, at opvarmningen skrider væsentligt langsommere frem end beregnet, at klimapolitikken bygger på upålidelige modeller, at kuldioxid er føde for planter og grundlaget for alt liv på jorden, at global opvarmning ikke øger antallet af naturkatastrofer, og at klimapolitikken skal respektere de videnskabelige og økonomiske realiteter.

Læs også:
500 videnskabsmænds åbne brev til FN: Ingen klimakrise


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Der går nok ikke mange dage før den bliver censureret af Google osv. og stemplet som fake news eller hate crime.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //