For 78 år siden erklærede Hitler krig mod USA, men hvorfor? Hør talen her

HISTORIE: Dagene før Pearl Harbor, den 4. december 1941, afslørede uafhængige amerikanske nyhedsmedier FDRs hemmelige plan om at invadere Europa i 1943, men dette var langt fra den eneste årsag til, at Tyskland erklærede krig mod USA.

I sommeren 1941 embargoed USA Japan, i et forsøg på at blive indvolveret i 2. verdenskrig, og dermed kunne Japan ikke skaffe den nødvendige olie til deres krig imod kommunister i Kina. For at forsvare sig angreb Japan Pearl Harbor, en ulovlig amerikansk flådebase på den besatte ø Hawaii (som ikke var en amerikansk stat på det tidspunkt), den 7. december 1941.

Den amerikanske regeringen erklærede krig mod Japan den 8. december 1941, dagen efter angrebet på Pearl Harbor.

Japan var medlem af Tripartite-pagten, en pagt for europæiske nationer (Tyskland, Italien, Ungarn, andre) og Japan, for at forene sig mod kommunismen og andre fælles fjender. Tyskland havde intet andet valg end at leve op til sit ord og forsvare sine allierede.

Ikke kun dette, men dagene før Pearl Harbor, den 4. december 1941, afslørede uafhængige amerikanske nyhedsmedier FDRs hemmelige plan om at invadere Europa i 1943. Læs om det her.

I denne tale fra den 11. december 1941 erklærede Hitler ikke en ny og større krig, han gjorde offentliggjorde bare den eksisterende krig.

Dette er hans tale. Det vil forbløffe dig.

Se talen her


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Kristian Niss says:

  >og dermed kunne Japan ikke skaffe den nødvendige olie til deres krig imod kommunister i Kina

  Ikke blot det, men Japan havde også brug for olie til deres civile erhverv. Landbruget og essentiel produktion kunne ikke fortsætte uden olie. Japan har ingen olie reserver, og USA’s embargo ville på sigt sulte Japan. Industrialisering og urbanisering er ikke noget man kan afvikle på et år, så havde de ikke svaret med militær magt ville det svare til at lade en fremmed nation af hvad vi i dag ved er meget skruppelløse mennesker afgøre om du og dine børn får mad før døden banker på døren. Ideen om at Japan startede konflikten med USA er i bedste fald naiv og dum og i værste fald spredt af Ondskab. De soldater som deltog i angrebet på Pearl Harbor er helte i mine øjne. Og som jeg forstår det var operationen også meget vellykket, med undtagelse af hvordan deres overvågningsfly blev brugt. Det er ret vammelt hvordan at deres minde er blevet erstattet af forbrug og meningsløshed.

  • Er uenig i at angrebet på Pearl Harbor var vellykket. For det først lod man anden bølge af fly blive på deres baser fordi man mente skaderne havde været tilstrækkelige, hvilket ikke rigtig giver mening. For det andet var amerikanernes vigtigste skibe på øvelse den dag.

   Det er korrekt at Japan ikke kunne overleve handelsembargoen og at de besejrede territorier i Fjernøsten gav nødvendige ressourcer.

   Amerika er den store Satan udtalte Khomeini, det er ikke forkert.

 • Christensen says:

  Man kan jo undrer sig over bevæggrundene til den historieundervisning vi modtog i vor skoletid og senere de myriader af reportager og film og vi har været udsat for via radio og TV til dato over emnet: Verdenskrigene.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //