Israel beskylder Kina for antisemitisme efter kommentar om jødisk indflydelse i USA

UDLAND: For nylig blev indflydelse fra jødiske lobbyorganisationer i Vesten diskuteret i de kinesiske medier til Israels store forargelse. »Vi havde håbet på, at tiden for ‘jøder styrer verden’-konspirationsteorier var forbi«, udtaler Israels ambassade i Kina.

Kina beskyldes for »åbenlys antisemitisme« efter en nyhedsdiskussion om jødernes indflydelse på ærkerivalen USA. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Det var på den kinesiske statsejede tv-kanal CGTN, at programleder Zheng Junfeng i et nyhedsprogram diskuterede konflikten mellem Palæstina og Israel samt sidstnævnte lands forhold til USA.

Junfeng stillede spørgsmålstegn ved, om de to landes tætte forhold virkelig er baseret på »demokratiske værdier«, rapporterer nyhedsbureauet AP.

– Nogle mener, at USA’s pro-israelske politik kan spores til indflydelse fra rige jøder i USA såvel som indflydelse fra den jødiske lobby over magthaverne i udenrigspolitikken«, sagde Junfeng.

– Jøder dominerer finans- og internetsektoren. Så har man disse magtfulde lobbygrupper, som nogle hævder? Det er muligt, fortsatte han, ifølge AP.

Dette har nu fået Israel til at se rødt. På Twitter skrev den israelske ambassade i Kina, at den »havde håbet, at tiden for ‘jøder kontrollerer verden’-konspirationsteorier var forbi«, mens de beklagede sig over, at »antisemitisme desværre har vist sit grimme ansigt igen«. Israel hævder at være »forfærdet over at se åbenlys antisemitisme på en officiel kinesisk mediekanal«.

Kina har længe haft en stærk pro-palæstinensisk holdning, og for nylig kritiserede dets udenrigsministerium skarpt USA, efter at den israelsk-allierede supermagt blokerede en fordømmelse i FN af Israels terrorbombning af Gaza.

Da udenrigsministeriets talsmand Zhao Lijian blev spurgt om den israelske kritik under ministeriets daglige pressekonference, hævdede han, at han ikke kendte til situationen, men tilføjede, at »Kina gentagne gange har tilkendegivet sin holdning til Israel-Palæstina-spørgsmålet«.

Læs også:
Lederperspektiv #31: Hva er jødisk makt-bevegelsen?
Jødisk avis hylder «mangfoldigheden» i Bidens jødiske regering
ADL stolte over sin styring af Facebook og Twitter – og af valget
Dokumentar: Den jødiske lobbyen i USA


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //