Israel dræbte journalist – og angreb begravelsen!

ZIONISME: Soldater fra den jødiske besættelsesstat dræbte journalisten Shireen Abu Aqleh, og oprørspolitiet angreb derefter hendes begravelse. Selv USA har været nød til at kritisere Israel for denne opførelse.

Israelsk uropoliti angriber Shireen Abu Aqlehs begravelse. Foto: Osama Eid (CC0 1.0).

Den palæstinensiske journalist Shireen Abu Aqleh, 51, der desuden havde amerikansk statsborgerskab, blev myrdet onsdag i sidste uge. Ifølge hendes kolleger blev hun skudt af israelske soldater på trods af, at hun bar en sikkerhedsvest, hvor der stod “PRESS”, da hun dokumenterede et IDF-razzia i en palæstinensisk flygtningelejr. En anden arabisk journalist blev også skudt i ryggen, men overlevede hændelsen.

Israel anklagede først palæstinensiske oprørere for angiveligt at åbne ild mod IDF fra flygtningelejren. Disse oplysninger er dog blevet tilbagevist af vidner, og Israel har endelig måttet indrømme, at den mest sandsynlige teori er, at det var israelske soldater, der var 150 meter fra journalisterne, som »ved et uheld« åbnede ild mod dem.

»Der var ingen palæstinensiske krigere der, ingen civile, ingen overhovedet. Kun israelske soldater og pressen. Der blev affyret mange skud. Efter jeg blev ramt, og Shireen blev dræbt, blev de bare ved med at skyde,« sagde den anden journalist, som blev skudt af israelske soldater.

Hændelsen har vakt stor vrede blandt det palæstinensiske folk, og Israel angreb også begravelsesceremonien, som blev afholdt torsdag. Israel hævdede, at begravelsen forstyrrede den offentlige orden, og at deltagerne viftede med palæstinensiske flag, hvilket er forbudt af den zionistiske besættelsesstat.

Israelsk oprørspoliti stormede ind i midten af ​​begravelsesoptoget og begyndte at slå og sparke blandt andet på dem, der bar kisten. På et tidspunkt ser man også i The Guardians film, hvordan den ene ende af kisten bliver tabt til jorden, inden den hurtigt blev løftet op igen.

I en udtalelse har EU kritiseret den »unødvendige vold«, Israel brugte mod begravelsesceremonien. Selv den amerikanske udenrigsminister jøden Antony Blinken følte sig tvunget til åbent at fordømme Israels handlinger.

Læs også:
Al Jazeera-journalist avrettet av israelske soldater
Tidligere IDF-befalhaver ønsker å fordrive palestinerne
Israelsk general bekrefter at de har ordre om å drepe barn
Israelsk skarpskytter: – Jeg drepte 13 barn i dag


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    Forsøger Israel at starte endnu en krig?

  • Anonym says:

    Aha Jeg får associationer til den danske film; Mænd og høns af Anders Thomas Jensen.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //