Afrikanerstatue skal rejses i Horsens

ANTI-KUNST: Mens hvide statuer verden over væltes, skal der nu rejses en negerstatue af berygtet dødskunstner i Horsens.

Negerstatuen Adam af Christian Lemmerz. Screenshot TV2Østjylland.

Mens den anti-hvide heksejagt på statuer af hvide personligheder raser i hele den vestlige verden, skal en statue af en sort mand nu rejses i Horsens.

Negerstatuen, Adam fra Rwanda, skabt af Christian Lemmerz, er dog endnu ikke er kommet på plads. Negerstatuen står med hånden på hjertet og har et tydeligt friskt ar efter et machetehug på læben og skal minde beskueren om folkedrabet i Rwanda.

Der er i forvejen tre statuer på gågaden i Horsens. En af Michael Kvium, Dobbelt Blind, der viser en blind dreng, der kigger døden i øjnene, og to af Christian Lemmertz. Den ene er en mor med et dødt barn i armene, der skal minde os om hungersnøden i Dafur, og så en hyæne, der bærer et barn i et klæde i kæberne.

Resurrection. Klik for at forstørre. Foto: Facebook.

Christian Lemmerz, som er en tysk billedhugger, grafiker og performancekunstner, er kendt for sin mørke, nærmest sygelige kunst, som emmer af død og fordærv, som blandt andet den hængte, blodige Jesus Resurrection, nekrofiliværket The subconscious of the Dead Pope in Heaven, de mange andre afbildninger af skamferede, lemlæstede kroppe og sine rådnende svinekroppe i glasmontrer på Esbjerg Kunstmuseum i 1994.

 

The subconscious of the Dead Pope in Heaven. Klik for at forstørre. Foto: Facebook

Kunsten i Danmark har gennem længere tid udviklet sig i degenereret retning, fra at afspejle mennesket og opløfte den menneskelige ånd, med hensigten at gøre os til bedre mennesker og være en idealistisk fremstilling af noget, som mennesket kan stræbe efter, til at være et provokerende element, blot for provokationens skyld, som forherliger død og dekadence. 

 

Tidligere aktionerede Den Nordiske Modstandsbevægelse mod denne fordærvede fremstillingen af livet, da Per Arnoldis Kulturtagene blev rejst i Skjern, og senest, da Aros i Århus præsenterede porno som kunst.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Roy Vey says:

    Men hva i helvete? Ren provokasjon!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //