Alexander Dugins datter dræbt af en bilbombe

ATTENTAT: Journalist og politisk kommentator Darya Dugin blev lørdag aften dræbt af en bilbombe, der menes at være rettet mod hendes far – som oprindeligt skulle have været i bilen.

Foto: Skærmbillede. Alexander Dugin med sin datter Darya Dugina.

Russiske og internationale medier rapporterer, at journalisten Darya Dugina, datter af den russiske filosof Alexander Dugin, døde lørdag aften, da hendes bil eksploderede, mens hun kørte hjem i nærheden af ​​Moskva.

Tidligere lørdag aften holdt Alexander Dugin et foredrag om »tradition og historie« på en familiefestival i Moskva-regionen, hvor også hans datter var tilstede.

Ubekræftede rapporter siger, at Dugin oprindeligt planlagde at forlade festivalen med hende, men besluttede i stedet at tage afsted i en anden bil, mens Darya tog sin SUV.

Billeder, der er postet på Telegram viser, Alexander Dugin ser chokeret på, da nødtjenester ankommer til et brændende køretøj. Russiske myndigheder har bekræftet over for nyhedsbureauet Tass, at en kvindelig chauffør blev dræbt, da en SUV eksploderede i landsbyen Bolshiye Vyazemy lørdag aften. De russiske myndigheder har ikke givet yderligere detaljer om sagen og har ikke udsendt nogen officiel kommentar.

Foreløbige rapporter tyder på, at hjemmelavet sprængstof kan være blevet brugt, men efterforskere har endnu ikke bekræftet årsagen til eksplosionen eller et potentielt motiv.

Alexander Dugin anses i Vesten for at have et tæt forhold til den russiske præsident Vladimir Putin, og har fået tilnavnet »Putins Rasputin«. Vestlige medier har endda malet Dugin som en drivkraft bag præsident Vladimir Putins udenrigspolitik gennem det seneste årti. I de seneste måneder har CBS kaldt ham »den højreekstremistiske teoretiker bag Putins plan«, mens Washington Post beskrev ham som »den yderste højre mysterieforfatter, der var med til at forme Putins syn på Rusland.«

Russia Today (RT) minder om, at »den skjulte dukkemester Dugin, som han formodes af Vesten« i Rusland for det meste betragtes som »en marginal person«. Mens han har fungeret som rådgiver for en række politikere, har han, menes det, aldrig modtaget nogen officiel støtte fra Kreml.

Den amerikanske tænketank RAND Corporation skrev i 2017, at på trods af vestlige mediers rapporter om Dugins påståede »bånd og forbindelser« til den russiske ledelse, er han »måske bedst set som en ekstremistisk provokatør med en vis begrænset og perifer indflydelse snarere end en indflydelsesrig analytiker med en direkte indflydelse på politik«.

Filosoffens datter, Darya Dugina, var en fremtrædende journalist og politisk kommentator, i hvilken rolle hun uden tvivl støttede Ruslands invasion af Ukraine. Tidligere i år blev hun sanktioneret af amerikanske og britiske myndigheder, som beskyldte hende for at bidrage til online »misinformation« relateret til Ruslands invasion.

I maj beskrev hun krigen som et »civilisationssammenstød« i et interview og udtrykte stolthed over, at både hun og hendes far var blevet sanktioneret af Vesten.

Darya Dugina blev 29 år gammel.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //