Apples ansigtsgenkendelse fungerer med maskering

BIOMETRI: Med Apples seneste i-OS-opdatering fungerer FACE ID uanset om brugeren bærer ansigtsmaske eller ej. I Sverige bruger politiet allerede teknologien, som snart også bliver taget i brug i skolesystemet.

Ansigtsgenkendelse med OpenCV. Foto: Jimmy answering questions.jpg : Wikimania2009 Beatrice Murch derivative work: Sylenius (CC BY 3.0).

For omkring to måneder siden blev den seneste version, 15:4, af Apples operativsystem iOS lanceret. 15:4 er en meget omfattende opdatering, der for eksempel gør det muligt for brugere med ansigtsmasker at bruge Face ID-funktionen.

Brugeren behøver ikke fjerne masken for at bruge tjenester som Apple Pay og behøver ikke indtaste en adgangskode.

I Sverige er der vidtrækkende planer om at bruge ansigtsgenkendelse og andre former for biometri systematisk i skolerne til at fastslå elevernes identitet i digitale test. Det vurderes, at denne teknologi kan bruges til dette i 2024.

At svensk politi allerede er begyndt at bruge ansigtsgenkendelse fremgik for nylig af rapporten om, hvordan de ved hjælp af denne teknologi identificerede gerningsmænd fra påskeweekendens raceoptøjer i Östergötland, Närke, Skåne og Stockholm. Grundlaget for identifikationen lå dels i politiets egne film fra kropskameraer, droner og helikoptere, dels videooptagelser indsendt af offentligheden. Det oplyses, at politiet med denne teknologi har formået at identificere over 40 personer fra urolighederne.

Nya Dagbladet bemærker i den forbindelse, at ansigtsgenkendelse næsten ikke er blevet brugt, hvor teknologien er udviklet. I Silicon Valley, Californien, er der udbredt skepsis over for denne form for identifikation. Et forbud fra 2019 forhindrer eksempelvis politiet og aktører i den kollektive trafik i at bruge teknologien.

Det er også en kendt sag, at de store it-virksomheders systemudviklere i Silicon Valley har en tendens til ikke at lade deres børn bruge smartphones.

Kilder:
Apple
Computer Sweden
Sveriges Radio
Nya Dagbladet
Nordfront
Mobicip


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //