Avisen Time indrømmer at demokraterne ændrede spillereglerne for det amerikanske præsidentvalg

USA: I en artikel i Time praler demokrater, der arbejdede bag kulisserne, af hvordan de ændrede spillereglerne for det amerikanske præsidentvalg i 2020. Marcus Hansson beskriver her hvordan de gjorde dette ved hjælp af teknologigiganterne og storfinansen.

Skærmdump fra Instagram. De sociale platforme censurerer #StopTheSteal

I en artikel anerkender Time, hvordan demokrater, storfinansen og teknologigiganter ændrede spillereglerne inden valget i USA i 2020. Ifølge Time var dette en god ting, for det «reddede» det amerikanske demokrati fra præsident Donald Trump.

In a way, Trump was right.

There was a conspiracy unfolding behind the scenes, one that both curtailed the protests and coordinated the resistance from CEOs. Both surprises were the result of an informal alliance between left-wing activists and business titans.

Avisen skriver, at storfinansen ikke ønskede nogen oprørslignende scenarier i dagene efter afstemningen og derefter arbejdede sammen med de amerikanske fagforeninger for at forhindre et scenario, hvor ingen troede på valgresultatet. Valgresultatet er noget, som mange republikanere stadig ikke tror på, men teknologigiganterne har håndteret dette ved hjælp af censur på deres platforme, når det kommer til folk der, for det meste, konstruktivt sætter spørgsmålstegn ved resultatet af valget. Avisen påstår, at alle disse mennesker med demokratiske forbindelser var ligeglade med, om Donald Trump ville vinde valget, men kun at så mange som muligt ville få lov til at stemme under valget.

Avisen skriver, at denne enheds arbejde vedrørte alle aspekter af valget. De overtalte amerikanske stater til at ændre deres afstemningsprocedurer og skaffe hundreder af millioner af dollars i finansiering gennem både offentlige og private midler. Folk fik folk til at brevstemme for første gang og rekrutterede stemmetællere. Enheden arbejdede også for, at teknologigiganterne skulle samarbejde om at fjerne Donald Trumps konspirationsteorier på deres platforme.

I enheden var der også republikanere, der samarbejdede med demokraterne. En af disse var Zach Wamp.

«The untold story of the election is the thousands of people of both parties who accomplished the triumph of American democracy at its very foundation,» says Norm Eisen, a prominent lawyer and former Obama Administration official who recruited Republicans and Democrats to the board of the Voter Protection Program.

Norm Eisen er en jødisk advokat, der har arbejdet for den jødiske magtorganisation Anti-Defamation League. Ian Bassin, som er demokrat og leder af organisationen Protect Democracy, siger at «ethvert forsøg på at påvirke valget fra dets retmæssige resultat mislykkedes.» Ian Bassin er ligesom Eisen jøde.

Bassin fortsætter med at sige, at demokrati ikke er en magi, der fungerer af sig selv. Avisen Time indrømmer, at den lyssky enhed bevidst holdt sig skjult for amerikanske vælgere. De hævder, at de ikke manipulerede valget ved at arbejde sådan, men at de har styrket demokratiet gennem deres arbejde. Først nu efter valget kommer de ud og ønsker at blive takket for deres arbejde.

That’s why the participants want the secret history of the 2020 election told, even though it sounds like a paranoid fever dream–a well-funded cabal of powerful people, ranging across industries and ideologies, working together behind the scenes to influence perceptions, change rules and laws, steer media coverage and control the flow of information. They were not rigging the election; they were fortifying it. And they believe the public needs to understand the system’s fragility in order to ensure that democracy in America endures.

Magasinet behandler ikke det faktum, at kun ved at arbejde på denne måde, har man kunnet trække i trådene bag kulisserne uden offentligheden har kendt til det. At folket selv ikke har lov til at bedømme, om de vil have det på den måde, viser deres fjendtlighed over for demokratiet.

Arkitekten Mike Podhorzer

Magasinet kalder Mike Podhorzer arkitekten, som står bag skabelsen af enheden. Det er usikkert, om Mike Podhorzer er jødisk, men efternavnet Podhorzer bruges af jøder. Podhorzer er den politiske leder af AFL-CIO, det største fagforeningsforbund i USA. Da Trump vandt i 2016, blev Podhorzer bekymret og begyndte at analysere, hvorfor folk fra fagforeningerne havde stemt på Trump, og et år før valget i 2020 begyndte han at bekymre sig om resultatet. Bemærk, at han mener, at Trump (republikanerne) er den, der ødelægger afstemningsprocedurerne i svingstater.

«But, we are not prepared for the two most likely outcomes»–Trump losing and refusing to concede, and Trump winning the Electoral College (despite losing the popular vote) by corrupting the voting process in key states. «We desperately need to systematically ‘red-team’ this election so that we can anticipate and plan for the worst we know will be coming our way.»

Corona udgjorde et problem. Fordi folk ikke ønskede at stemme i valglokalerne, talte Podhorzer og andre for, at der var et behov for at udvide muligheden for at brevstemme i de forskellige stater. Podhorzer begyndte derefter at arbejde med at organisere store dele af de amerikanske liberale kræfter, for at arbejde sammen for at øge ressourcerne under valget. Disse blev også støttet af republikanere, der afviste Trumps retorik om demokrati.

Ressourcerne gik til personale, beskyttelsesudstyr til valgarbejdere, stemmesedler, informationsark om hvordan man skulle stemme og mere.

Liberale styrker ønskede også, at valgadministratorer skulle have mere økonomisk støtte. Leadership Conference on Civil and Human Rights arbejdede for at få den amerikanske kongres til at godkende yderligere finansiering. Denne organisation ledes af Judith Lichtman. Vanita Gupta har været administrerende direktør og præsident for organisationen.

Kongressen godkendte et stort beløb på 400 millioner dollars, men de liberale kræfter ønskede mere. Chan Zuckerberg Foundation donerede næsten det samme beløb. Valgembedsmændene modtog 300 millioner dollars fra fonden. Mark Zuckerberg er jøden, der kontrollerer Facebook. 2.500 af valgembedsmændene modtog kompensation fra private aktører for deres arbejde. Avisen offentliggør ikke, hvem der distribuerede disse private penge til valgembedsmændene.

Enheden og Amber McReynolds kiggede på, hvordan de kunne gøre det lettere for folk at brevstemme. Hun er medlem af organisationen National Vote at Home Institute. Denne organisation blev oprettet efter Trumps sejr i 2016 af demokraten Phil Keisling, han har været formand for organisationen indtil for nylig.

Da brevstemning hovedsageligt gavner demokraterne, var det vigtigt, at konceptet spredte sig. Gruppen hjalp både republikanere og demokrater for at flere kunne stemme. De hjalp i alt 37 stater og i Washington D.C. I svingstaterne blev der sendt 15 millioner stemmeansøgninger ud i perioden september og oktober.

Teknologigiganterne kvæler ytringsfriheden

Demokraterne mente, at noget af det, der blev offentliggjort på internettet, var falsk og kunne påvirke valget. I betragtning af deres politiske synspunkter, anså de at misinformation primært blev fremført af Trump og republikanerne. Laura Quinn, en mangeårig demokrat og medarbejder for demokratiske præsidenter, mente, at den bedste måde at håndtere falske rygter og falske påstande var ikke at diskutere med dem der lavede dem men derimod at forbyde dem. Quinn startede organisationen Catalist med Patricia Bauman, der kommer fra en jødisk familie. På hjemmesiden kan man læse, at de angriber information, der kan føre til bevarelsen af “racisme” eller andre skadelige ting.

Confronting the ways in which data and analysis can perpetuate racism and other social harms, and continually assessing our own data and products to identify, eliminate and reverse those harms.

I november 2019 inviterede Zuckerberg ni ledere for borgerrettigheder til middag. De ønskede, at Facebook skulle fjerne det, de selv betragtede som falske oplysninger under valget. Ifølge Vanita Gupta, der deltog i middagen, fik de budskabet frem til Zuckerberg, der lovede at arbejde videre på deres egne faste regler, der begrænser ytringsfriheden. Det samme var tilfældet med Twitters administrerende direktør Jack Dorsey og andre tech-giganter, som Gupta også mødte.

Siden valgsejren har Joe Biden nomineret Vanita Gupta til at blive Associate Attorney General, hvilket er den tredje højeste position i det amerikanske justitsministerium.

Podherzer og BLM

Demokratiske organisationer planlagde også at demonstrere på gaden, hvis de følte, at Trump forsøgte at stjæle valget. Meget af denne organisering var opstået efter George Floyd døde i maj 2020, og de tilhørte Podhorzers netværk.

The racial-justice uprising sparked by George Floyd’s killing in May was not primarily a political movement. The organizers who helped lead it wanted to harness its momentum for the election without allowing it to be co-opted by politicians. Many of those organizers were part of Podhorzer’s network, from the activists in battleground states who partnered with the Democracy Defense Coalition to organizations with leading roles in the Movement for Black Lives.

I sorte områder i USA arbejdede disse arrangører med at oprette en gadefest på valgdagen, for at tiltrække sorte til at stemme og rekrutterede sorte valgarbejdere, så valgstederne kunne forblive åbne.

En uge før valget blev Podhorzer kontaktet af U.S. Chamber of Commerce, som er en lobbyorganisation for forretnings- og handelsorganisationer. Administrerende direktører er Thomas Donohue og Suzanne P. Clark. De var ikke klar til at kæmpe imod demokraterne, hvilket gjorde dem bange for, at den samme ødelæggelse, der havde fundet sted i løbet af sommeren efter Floyd, ville ske igen. Derfor kom de sammen med Podhorzer med flere meddelelser til folket. En af disse meddelelser var, at folket skulle give afstemningen tid, og at folket skulle stole på systemet.

We call on the media, the candidates and the American people to exercise patience with the process and trust in our system, even if it requires more time than usual.

På valgaftenen førte Trump, fordi alle brevstemmer ikke var talt op. Dette gjorde mange demokratiske strateger bekymrede, de ville sende organiserede demokrater ud på gaden for at samle deres sympatisører mod Trump. Podherzer var overbevist om, at demokraterne ville vinde, når alle stemmerne blev talt, og opfordrede dem derfor til at forblive rolige og ikke sende folket ud på gaden. Strategerne var også bange for, at dette ville føre til vold, noget de troede Trump ville bruge under valgnatten. Derfor så man ikke store konfrontationer mellem Proud Boys og ANTIFA på gaden under valget.

Men arbejdet for Podhorzer var ikke forbi, han og demokraterne skulle vinde afstemningen og vælgerne. Bassin forklarer, hvordan han og andre arbejdede for at skabe mening i aviserne og gennem gadeaktivisme. Efter valget arbejdede de med teknologigiganterne, så ingen ville sætte spørgsmålstegn ved resultatet, til trods for at demokraterne selv i flere år sagde, at Rusland havde en sådan indflydelse på valget, at Trump vandt i 2016. Noget der senere viste sig ikke at være sandt.

/Marcus Hansson


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //