Belgisk politimand i 20’erne dræbt af migrant – muligt terrorangreb

TERROR: En migrant angreb angiveligt to politibetjente i Bruxelles torsdag aften. Ifølge vidner skal gerningsmanden have råbt »Allahu Akbar«, inden han gik til angreb.

Skærmdump fra YouTube.

To politibetjente blev angrebet med en kniv omkring klokken 19.15 torsdag i Schaarbeek i Bruxelles, rapporterer den belgiske avis De Standaard.

En af betjentene siges at være mellem 25 og 30 år, og han blev stukket i nakken og døde af kvæstelserne. Den anden betjents tilstand kendes endnu ikke, men han skal være blevet stukket i armen.

Avisen skriver, at to betjente fra Bruxelles Nord politizone, som patruljerede i et køretøj i Schaerbeek, torsdag aften blev standset i Rue Aarschot af en tilfældig mand, som viste sig at være bevæbnet med en kniv. Så snart politiet rullede vinduet ned på bilen, stak manden den ene betjent i nakken og den anden politibetjent i armen.

Det forlyder også, at gerningsmanden blev skudt af forstærkninger, der blev kaldt til stedet, og han skal være blevet skudt én gang i benet og i maven.

Flere unavngivne kilder fortalte til avisen, at den mistænkte råbte »Allahu Akbar«, inden han angreb betjentene. Handlingen efterforskes nu som terror.

Belgiske myndigheder overvejer, om sagen skal efterforskes føderalt.

Ifølge lokale aviser skal gerningsmanden inden overfaldet have besøgt en politistation og på forhånd advaret om, at han ville angribe politiet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //