Biden-administrationen sponsorerer computerspil, der »vaccinerer« mod »desinformation«

HJERNEVASK: Bidens udenrigsministerium nævner den globale appetit på kattevideoer, når man skattefinansierer et kattecomputerspil for at lære »verdens børn« at vælge den rigtige information.

Fake News. Skærmdump: YouTube.

Et dokument offentliggjort af Foundation for Freedom Online (FFO) torsdag hævder, at det amerikanske udenrigsministerium har finansieret et computerspil med et »anti-populistisk« budskab, der har til formål at lære børn at identificere »desinformation«. Spillet, kaldet Cat Park, distribueres globalt med amerikanske bestræbelser, der sørger for, at det når skoler og samfundsorganisationer. En besked sendt ud den 31. oktober til alle ansatte ved amerikanske diplomatiske faciliteter rundt om i verden indledes med ordene:

Med internettet er kun to ting sikre: den globale appetit på kattevideoer – og den konstante tilstedeværelse af misinformation overalt.

I meddelelsen pålægger det amerikanske udenrigsministerium sine medarbejdere at »promovere«, »offentliggøre« og »arrangere særlige lanceringsbegivenheder« for computerspillet »Cat Park«, som blev udviklet i et hollandsk studie og finansieret af udenrigsministeriets eget »Global Engagement Center« (GEC). Ifølge meddelelsen viser spillet »hvordan sensationelle overskrifter, memes og manipulerede medier kan bruges til at fremme konspirationsteorier og tilskynde til vold i den virkelige verden«.

Cat Park-spilleren påtager sig rollen som en bruger af sociale medier – som leder en kampagne mod opførelsen af ​​en park for katte. Denne person smeder konspirationsteorier om, at parken er et elitært projekt for byens overklasse. Da det afsløres, at kampagnen er hemmeligt finansieret af en milliardær, skal spillerne rette de »falske nyheder«, som de tidligere har spredt på vegne af sponsoren.

Meddelelsen præciserer, at Cat Park er baseret på det, der kaldes vaccinationsteori-forskning, udført ved University of Cambridges Social Decision-Making Lab. Ved at udsætte spilleren for »misinformation« opfylder spillet ifølge Udenrigsministeriet funktionen at »opbygge en kognitiv modstand« hos ham mod dette fænomen »i den virkelige verden«.

 

»Inden for væsentlige fagområder skal desinformation elimineres«

Forskningsartikler udgivet af dette Cambridge-laboratorium har undersøgt eksisterende teknikker og udtænkt nye, der har til formål at eliminere desinformation på »væsentlige emneområder« såsom klimaændringer og Covid-19 – samt at »narre« amerikanske konservative til at acceptere liberale værdier.

Cat Park er det andet »påvirkningsspil«, som GEC har udviklet med amerikanske skatteyderes penge i løbet af få år. I spillet Harmony Square, frigivet efter det amerikanske præsidentvalg i 2020, bliver spilleren Chief Disinformation Officer, hvilket skaber splittelse i et kvarter »besat af demokrati«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //