Børsen står i flammer

DANMARK: Den historiske bygning Børsen i København står i flammer. Tidligt i morges væltede den ikoniske spiral, der kronede bygningen, efter at have været offer for flammerne.

Her ses Børsen i sommeren 2022. Foto: Jakub Hałun, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.

En ikonisk del af Københavns historie står i flammer. Tidligt denne morgen kollapsede det karakteristiske spir efter at være blevet grebet af flammerne.

Børsen, der normalt huser erhvervsorganisationen og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv, er ramt af en katastrofal brand. Myndighederne opfordrer alle til at holde sig væk fra området omkring Slotsholmen, hvor Børsen ligger, mens brandmyndighederne arbejder på stedet.

Alle personer, der befandt sig i bygningen, er blevet evakueret, og nu arbejdes der på at redde værdifulde genstande. Blandt de reddede genstande er P.S. Krøyers berømte maleri ‘Fra Københavns Børs’.

Børsen er en af Københavns ældste og mest ikoniske bygninger. Bygningens karakteristiske spir blev færdiggjort i 1625, og igennem århundreder fungerede Børsen som centrum for handel i byen.

For tiden gennemgår Børsen en omfattende restaurering og er dækket af stillads. Restaureringen sigter mod at rette op på tidligere renoveringer fra 1800-tallet og gendanne bygningens facade til sit oprindelige udtryk.

“Vores mål er at inddæmme branden for at forhindre yderligere skader,” siger Jakob Vedsted Andersen, beredskabsdirektør i Hovedstaden. “Men det står klart, at branden er meget omfattende og udvikler sig hurtigt.”

Branden har spredt sig over flere etager på den side af Børsen, der vender mod Christiansborg Slotsplads. Arbejdet indendørs er blevet for farligt på grund af flammerne, og flere dele af bygningens tag er begyndt at kollapse.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvordan kan man kende en kommunist? Ja det er en der læser Marx og Lenin. Hvordan kan man så kende en antikommunist? Det er en der forstår Marx og Lenin.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //