Bombe eksploderede udenfor britisk sygehus

STORBRITANNIEN: Lige inden der skulle holdes et minuts stilhed under den britiske højtid »Poppy day« blev en bombe detoneret uden for et kvindehospital i Liverpool.

Overvågningsmateriale fra Liverpool.

Under »Poppy day«-højtideligheden – som har til formål at mindes britiske soldater, der er faldet i krig – eksploderede en bombe uden for Liverpool Women’s Hospital.

Bomben blev detoneret af en passager i en taxa, kun få minutter før klokken 11 søndag, hvor der skulle holdes et minuts stilhed. Gerningsmanden, med oprindelse i Mellemøsten, var blevet spærret inde i bilen af ​​taxachaufføren David Perry, som havde fattet mistanke over for ham.

Perry overlevede selv eksplosionen, og det eneste offer ser ud til at have været bombemanden selv, ligesom det var tilfældet med selvmordsbomberen Taimour Abdulwahab, der forsøgte at udføre et bombeangreb i Stockholm i 2010.

Hospitalet kan have været det planlagte mål, men i nærheden ligger også en større katedral, hvor 1.200 soldater, veteraner og pårørende var samlet til mindehøjtideligheden. En forklaring på, at han tog en taxa til hospitalet, menes at være en trafikprop, oplyser en ven til taxachaufføren.

Hændelsen efterforskes nu som et muligt terrorangreb. Fire mænd i 20’erne er blevet anholdt i sagen, skriver Daily Mail.

Kilde:
Daily Mail


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //