Bondeoprør med politikere i Holland

EUROPA: Titusindvis af hollandske landmænd deltager i protester mod regeringernes beslutning om at indføre nye love mod forurening. Loven betyder, at en lang række landmænd ikke vil kunne fortsætte deres virksomhed, midt i den igangværende fødevarekrise.

Hollandsk landmiljø. Foto: Pixabay (public domain).

Den hollandske regering har besluttet, at visse udledninger skal reduceres med 50 procent i 2030. Det gælder primært nitrogenoxider og ammoniak, som findes i husdyrs urin og afføring.

»Det ærlige budskab er, at ikke alle landmænd vil kunne fortsætte deres forretning, og de, der kan gøre det, bliver sandsynligvis nødt til at drive landbruget på en anden måde«, skriver den hollandske regering i en pressemeddelelse.

Den hollandske regering hævder, at udledninger fra husdyr er et særligt stort problem i Holland, hvor landmænd ofte har et stort antal dyr i små områder. Der har tidligere været forsøgt at tilskynde landmændene til at give dyrene mindre protein for at reducere udledningen, men det har ikke hjulpet.

Titusindvis af landmænd i landet er derfor samlet med deres traktorer forskellige steder for at protestere. Landmænd har også spærret motorveje med store traktorvogne og smidt høballer ud på vejene, som i nogle tilfælde også er blevet sat i brand.

I nogle tilfælde har folk samlet sig uden for rådhuse og andre regeringsbygninger, hvor der er blevet tændt store bål. For nylig samledes hundredvis af landmænd også uden for det hollandske parlament i Haag. De havde køer med, som de truede med at slagte foran bygningerne, rapporterer Bloomberg.

Den hollandske premierminister Mark Rutte har fordømt protesterne, som han mener er farlige.

– Det er ikke acceptabelt her i landet at tillade farlige situationer, eller at trafikanter bliver skræmt, siger han i en meddelelse.

Kilder:
U.S.News
Bloomberg


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    Det er ikke acceptabelt her i landet at protestere regeringen – regeringen i landet


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //