Britisk nationalist bliver overvåget og retsforfulgt i henhold til anti-terrorlove

REPRESSION: En anonym britisk mand, der har været udsat for politisk undertrykkelse, er sigtet for at bryde de regler, som hans undertrykkere har påtvunget ham. På trods af at han ikke har gjort noget kriminelt.

Britiske nationalister demonstrerer. Foto: Tav Dulay, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

En mand i 20’erne er anklaget for at have overtrådt de betingelser, han blev påtvunget at følge, da han sidste år blev sat under overvågning under TPIM, eller terrorforebyggelse og efterforskningsforanstaltninger [Storbritanniens nye anti-terrorlove red.]. Ifølge BBC er manden blevet udsat for “terrorforebyggende foranstaltninger” såsom restriktioner på, hvor han kan rejse hen, og hvem han må være sammen med, samt hvordan han kan bruge internettet.

Manden, kun omtalt som ‘LXB’, stod fredag ​​foran en domstol i London for angiveligt at have brudt disse vilkår og betingelser. TPIM eksisterer for at gøre det muligt for myndighederne at overvåge og kontrollere personer, som staten anser for at være terrorister – herunder politiske dissidenter – men som ikke kan sigtes for at have begået kriminelle handlinger eller blive retsforfulgt for noget kriminelt.

Første nationalistiske “terrorist”

“LXB” er den første nationalist, der er blevet sat under politisk undertrykkelse med TPIM som grundlag. Han er den 29. person, der skal overvåges, og alle de tidligere 28 har været islamister, siden det blev muligt for myndighederne at påtvinge disse foranstaltningerne på britiske borgere i 2011.

Enhver, der udsættes for denne form for politisk undertrykkelse, får juridisk immunitet og omtales kun af en kodeks, som i tilfældet med LXB. Dog kan identiteten på de overvågede blive kendt af offentligheden, hvis de overtræder de regler og betingelser, der er fastsat for dem. Den britiske efterretningstjeneste MI5 anbefaler regeringen, hvilke personer der skal udsættes for TPIM’s.

“LXB” modtager sin dom den 8. august.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //