Bulgarske BNS fejrede 20 år siden deres grundlæggelse

UDLAND: Den bulgarske nationale organisation BNS fejrede 20-års jubilæum i lørdags.

Bulgarske BNS fejrede 20-års jubilæum. Plamen Dimitrov, Pär Sjögren og Zvezdomir Andronov ved fejringen. Foto: Nordfront.

Lørdag den 25. september blev der holdt en sammenkomst i den bulgarske hovedstad Sofia. Denne blev holdt af Den Bulgarske Nationale Union (BNS), en nationalistisk organisation, der har været aktiv i landet i lang tid. Det der blev fejret var, at det er 20 år siden, at organisationen blev grundlagt.

Der var allierede fra andre lande i Europa, herunder den svenske gren af ​​Den Nordiske Modstandsbevægelse. Under fejringen blev der overleveret en lykønskning fra Modstandsbevægelsens leder Simon Lindberg af redechef Pär Sjögren til Zvezdomir Andronov og Plamen Dimitrov fra BNS.

Under fejringen blev der også præsenteret en 20-årsbog, hvor organisationens historie frem til i dag bliver beskrevet.

 

Vandt en retssag om forbud

Tidligere på året kunne Nordfront berette, at BNS har vundet en dobbeltsejr mod det politiske etablissement i Bulgarien. Baggrunden er, at organisationen gennem sin aktivisme, for eksempel den årlige mindesmarch for general Christo Lukov, provokerede den jødiske magtbevægelse i så stort et omfang, at der blev stillet klare krav om, at Lukov-marchen skulle forbydes.

Derfor er Lukov-marchen stødt på forhindringer. I 2020 blev der kun givet tilladelse til en stillestående manifestation, og i 2021 modtog BNS oplysninger om, at en provokation, som man undveg, var planlagt ved begyndelsen af ​​demonstrationen. En retssag om forbud af BNS blev også indledt, og angående forbuddet og hindringen af Lukov-marchen vandt de altså.

Den tidligere nævnte aktivist Plamen Dimitrov har ved to lejligheder deltaget i Radio Nordfront, hvor han i februar 2020 fortalte om Lukov-marchen og senere i oktober var han med i  en udsendelse, hvor forbudssagen blev diskuteret.

VIA:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //