Charlottesville-deltagere dømt til at betale dyre erstatninger

USA: Retssagen mod arrangørerne og deltagerne i Charlottesville March i 2017 er nu klar. Flere personer er dømt til at betale store erstatninger.

Siden oktober i år har retssagen Sines v. Kessler været i gang, hvor arrangører og deltagere i den føromtalte Charlottesville-march i 2017 er blevet tiltalt for flere forhold.

Læs mere om demonstrationen i Charlottesville

Beviserne bestod hovedsageligt af chatsamtaler og memes, der var blevet delt mellem de forskellige deltagere forud for demonstrationen, samt videomateriale fra dengang venstreekstremister angreb demonstrationen.

Tirsdag blev dommen afsagt, og juryen var uenig på flere punkter. Ni individuelle deltagere og fem organisationer blev tiltalt.

   Dommen

Den første sigtelse var, om deltagerne i demonstrationen havde konspireret med hinanden om at begå “racistisk motiveret vold”. Nævningetinget kunne ikke blive enige om, hvorvidt det var tilfældet, og dermed kunne demonstranterne ikke dømmes.

Punkt to handlede om, hvorvidt demonstranterne havde kendt til en sådan sammensværgelse og ikke havde stoppet den. Da den påståede sammensværgelse ikke kunne bevises, kunne juryen heller ikke blive enige om punkt to.

Juryen fastslog endvidere, at alle tiltalte var skyldige i anklage nummer tre: overtrædelse af Virginias lov om civil konspiration. De nationale profiler Jason Kessler Richard Spencer Christopher Cantwell Nathan Damigo Eli Kline Matthew Heimbach Matthew Parrot,  Dr. Michael Hill og  Michael Tubbs blev derfor dømt til at betale $500.000 hver i erstatning. De nationale organisationer Traditionalist Worker Party, National Socialist Movement, Vanguard America, League of the South og Identity Europe blev også dømt til at betale 1 million dollars hver.

Kessler, Spencer, Kline, Robert Ray og Cantwell blev også dømt for anklage fire, religiøse eller etniske trusler og blev tvunget til at betale yderligere 200.000 dollars i erstatning hver.

Anklagerne fem og seks gjaldt kun James Fields, der tidligere er blevet idømt livsvarigt fængsel for at have påkørt antifa og moddemonstranter med sin bil. Nu skal Fields, udover at være i fængsel resten af ​​sit liv, også betale i alt 12 millioner dollars i erstatning.

Læs mere: James Fields er blevet idømt livsvarigt fængsel

   Efterspil

Flere af de dømte har allerede givet udtryk for, at de vil anke dommen, skriver National Justice.

– Denne dom blev presset på en usikker jury. Hele retssagen peger på en krænkende perversion af hele retssystemet ud over, hvad nogle måske havde troet overhovedet var muligt. Det er en skændsel, siger Mike Peinovich, partileder for National Justice Party til partiets avis.

“Der skal nu indgives en aggressiv ankesag baseret på dommeren Norman Moons mange juridiske fejl og de mange uregelmæssigheder i sagen, hvoraf den ene er det faktum, at Moons egne ansatte er bedste venner med hovedsagsøgerne, og hovedsagsøgeren sendte penge til dem, mens sagen var i gang,” sagde Peinovich. “Dette forhold blev aldrig afsløret, før det blev opdaget af Kessler under selve retssagen.

Nogle af de tiltalte blev således dømt til at betale i alt 700.000 dollars i erstatning, svarende til 4,6 millioner danske kroner. Det bliver en dyr udgift for Unite the Right marchen.

Men på den anden side – påpeger National Justice – brugte venstreekstremisterne fire år på arbejde og omkring 25 millioner dollars på alle anklager. På trods af dette blev ingen dømt for de to første anklager.

En fuld gennemgang af selve retssagen kan findes på National-Justice.com på engelsk. Her er første del:


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //