De jødiske racelove vedtages

HISTORIE: Den 5. juli 1950 vedtog det zionistiske besættelsesregime i Palæstina en lov, der giver jøder, uanset hvor de befinder sig, retten til at bosætte sig i Israel samt automatisk statsborgerskab.

Efter 2. verdenskrig udvandrede et stort antal jøder fra Europa og resten af ​​verden til Palæstina. Området, som havde tilhørt det osmanniske rige indtil slutningen af ​​første verdenskrig, blev styret af Storbritannien. I 1947 stemte det nyetablerede FN en resolution om opdelingen af Palæstina igennem.

Efter en lang jødisk terrorkampagne trak de britiske tropper sig til sidst tilbage fra Palæstina, og i 1948 blev oprettelsen af ​​Israel erklæret af David Ben-Gurion. Dagen efter dannelsen af ​​den zionistiske stat angreb en koalition af arabiske lande den nyetablerede stat.

Krigen varede i næsten 10 måneder og sluttede ikke godt for de arabiske styrker. De jødiske væbnede styrker (som bl.a. var trænet af briterne) vandt en større sejr og besatte over 60% af det territorium, der var tildelt de arabiske palæstinensere. Et stort antal palæstinensere blev udvist fra deres hjem, hvor de havde boet i generationer.

Den 5. juli 1950 vedtog det zionist-styrede israelske parlament lov 5710-1950 – loven om tilbagevending. I denne lov står der, at alle jøder har ret til at bosætte sig og få statsborgerskab i Israel. Ifølge halakha, de jødiske religiøse love, er det kun dem, der er født af en jødisk mor, såvel som dem, der har gennemgået en konvertering af en godkendt rabbiner.

Ægteskab er også reguleret af Israels racelove.

De besatte områder blev derefter tildelt de jødiske »bosættere«, der immigrerede til landet; en praksis, der fortsætter den dag i dag.

I 1970’erne blev loven omskrevet til at omfatte flere mennesker med jødiske rødder:

The rights of a Jew under this Law and the rights of an oleh under the Nationality Law, 5712-1952***, as well as the rights of an oleh under any other enactment, are also vested in a child and a grandchild of a Jew, the spouse of a Jew, the spouse of a child of a Jew and the spouse of a grandchild of a Jew, except for a person who has been a Jew and has voluntarily changed his religion.

Loven om tilbagevending er blevet udnyttet af kriminelle jøder over hele verden. Kun et par gange er jøder blevet nægtet statsborgerskab i Israel, såsom gangsteren Meyer Lansky og terroristen Victor Vancier.

Siden 1950 har 2,7 millioner jøder fået statsborgerskab i Israel. Samtidig har den israelske regering og militæret besat store territorier fra arabiske nabolande. De har også nægtet at tillade millioner af palæstinensiske flygtninge at vende tilbage til deres hjem med den begrundelse, at Israel er et jødisk land og vil blive ved med at være det.

VIA:
Frihetskamp


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //