Dette var ikke en joke – det var en øvelse

1.APRIL: Nej, Nordfront.se er ikke permanent lukket ned af EU. Det er 1. april i dag.

Jeg skal starte med både at takke og undskylde til alle de læsere, der var kede af vores aprilsnar. Tak fordi du bekymrer dig om Nordfront.se og undskyld fordi vi skræmte dig!

Æren for denne joke går til Max Rosenfors. Spøgen blev konspireret på redaktionsmødet i begyndelsen af ​​ugen. Nogle andre ideer var måske mere humoristiske, men de føltes for åbenlyst legende. Styrken ved Max’ forslag var, at denne joke var meget troværdig, da censuren nu har taget til. At en aprilsnar har en vis troværdighed er efter min mening vigtigt, for det er meningsløst med jokes, der ikke snyder nogen.

Ganske rigtigt var der også mange, der faldt for joken. Både medier og privatpersoner har kontaktet mig om EU’s lukning af Nordfront. Forskellige chats på Telegram og andre platforme har været overfyldt med vrede indlæg. Jeg ved også, at antallet af klager ofte blev nedprioriteret af oprørte læsere. Selv Eric Striker blev snydt, men han kan, i modsætning til alle snydte svenskere, skyde skylden på tidsforskellen, og at det ikke var 1. april i USA, da han så, hvad der var sket på Nordfront.se.

At joken er troværdig skyldes, at den er ret tæt på den politiske virkelighed, vi allerede lever i. Siden krigen mellem Rusland og Ukraine startede, er det især alt med russisk tilknytning, der har været udsat for censur og andre sanktioner. Mest bemærkelsesværdigt var det faktum, at EU tidligt i krigen lukkede Sputnik og RT ned for alle EU-borgere. Redskaberne til, at EU kan gennemføre sådanne forbud, eksisterer således allerede i dag.

I går fandt også det seneste angreb på europæisk ytringsfrihed sted. EU-landet Østrig idømte den musiker, der kalder sig Mr Bond, ti års fængsel. Hvis man kan få så lange fængselsstraffe bare for at have skabt musik i Europa, er der reelt ingen grænser for, hvor meget vores ytringsfrihed kan begrænses.

Selvom vi på Nordfront.se lavede sjov i dag, er spørgsmålet om censur ikke en joke, det er et reelt problem. Enhver, der forstår og er enig i dette, bør gøre, hvad de kan for at bekæmpe censur:

  • Skaf dig en VPN-tunnel, der tilbyder IP-numre fra lande uden for EU. Så kan du læse RT og Sputnik eller andre hjemmesider, som EU censurerer i fremtiden.
  • Lær, hvordan du bruger Bitcoin og andre kryptovalutaer. Så kan du støtte alternative medier som Nordfront, uanset hvor meget bankerne bøvler med os.
  • Spred censureret materiale. Hvis Youtube sletter en film, så upload den igen og spred den på nye og ytringsfrihedsvenlige platforme som Odysee.
  • Følg med i udviklingen. Skift apps og skift dine surfvaner, når personer, du følger, bliver censureret og tvunget til at skifte platform.

Selvom magtens censur er stigende, sker der også en konstant teknologisk udvikling, der giver os stadig bedre muligheder for at udbrede vores ideer. Det eneste, vi alle skal gøre, er at sikre, at vi er et skridt foran systemet. For at sige det ligeud er den største trussel mod vores ytringsfrihed vores egen komfort og passivitet. Så tag ikke ytringsfriheden for givet, vær aktiv og opmærksom!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //